Свързани новини

14.02.2011 16:53

Министър в схема на Таки?

Видян 6753 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 2.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Неофициално се знае, че Таки прибирал процент от редица бизнеси – като се почне от заведенията на Пепи Лашов и се стигне до мебелните фирми Лабиринт и Мартинели. В един прекрасен ден собственикът на мебелната компания Лабиринт бе провесен от десетия етаж и се съгласи да допусне съдружник, посочен от Таки във фирмата”, писа на 15 октомври 2009 г. вестник Галерия.


Собствениците на магазина естествено веднага отрекоха пред Супер 19’ информацията да е вярна. Но незнайно защо така и не пуснаха официално опровержение до таблоида.


Не е ясно кого ли от съдружниците са имали предвид колегите? Единият от тях е бизнесмен и бивш гребец, а другият - митничар. Това, което се знае със сигурност е, че партньорите са от най-близкия кръг на министър Свилен Нейков. Даже парите от рекламата на Данон с него и Румяна Нейкова, ако се вярва на приятелите-бизнесмени, за по-удобно били минали през сметките им, а не през тези на спортното семейство. Сумата била нещо като 4500 лв. Звучи невероятно, но знае ли човек.


Всъщност, тази връзка на Нейков не е единствената от опасните му. Министърът на спорта, чието кресло се клати не от месец или два, е назначил на висок пост човек, смятан за приближен до Мето Илиенски с партизанското име Пешо Поялника. Радо Крана, наричан още Малкия Комунист и близък на Кръстника Карамански, бе назначен за шеф на фирмата Академика, която е на министерството. Той е известен като ексдепутат на Жорж Ганчев и като личен треньор на отстранената за допинг тенисистка Сесил Каратанчева.


Гребец е и главният секретар на МФВС Любомир Василев, а “братовчедите” от кану-каяка  Дамян Дамянов и Петър Божилов бяха назначени за шефове на тотото и спортната база.


Приятелят и състудент на компанията Георги Събков води инспектората – т.е. играе контрольор на малкия, но сплотен колектив.


Свилен направи шеф на кабинета си Каролина Зографова. 31-годишната бадминтонистка има едно качество - кум й е самият Нейков. Двете с жена му Румяна посрещат гостите в кабинета на държавния мъж, заедно със съпруга на шефката на кабинета и кумец на министъра Петър Зографов. Той пък е директор на дирекция Научно и медицинско осигуряване. Подобен домашен уют и семейственост определено прави впечатление на посетителите, но едва ли добро.


Според Супер 19’ основната причина Нейков да попадне в кабинета Борисов била казармената му дружба с вицепремиера Цветанов. 


Министърът обеща коментар до края на седмицата, а седмичникът Супер 19’ – четиво с продължение в следващия си брой



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец