Свързани новини

18.11.2010 11:50

Искат $500 млрд. за борба с климатичните промени

Видян 1595 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Необходими са инвестиции от $500 млрд. до 2020 г., за да се справим с климатичните промени. Затова от Г-20 да не се правят на глухи и слепи, заявиха в обща декларация 260 международни компании, управляващи активи за общо $15 трлн., съобщи РИА Новости.


Най-големите корпорации предупредиха участниците в конференцията в мексиканския град Канкун (29 ноември -10 декември), че ако не бъдат отделени въпросните пари ще има сътресения, съпоставими само със световната финансова криза. Изследване на Световния икономически форум, потвърждава изчисленията на частните компании. Според еколозите и финансистите на организацията, ако бъдат вложени в екоинсталации и производства $500 млрд., то ще може да за удържи глобалното затопляне до 2 градуса по Целзий през следващите 100 г. Изхарчените досега $145 млрд. държавни и частни инвестиции в тази насока са крайно недостатъчни, заявяват от СИФ.


Очаква се, че по време на предстоящата среща на върха по изменението на климата да бъдат обсъдени нови юридически споразумения за ограничаване на парниковите газове. Конференцията в Копенхаген през миналата година по тези въпроси завърши с неуспех, главно заради несъгласието на няколко развиващи се страни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв