Свързани новини

08.09.2010 09:45

Америка: България е пред катастрофа

Видян 1677 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Под заглавие Спасете Българската фондова борса един от емблематичните американски икономически вестници Уолстрийт джърнъл публикува във вчерашния си брой статия за предстоящото увеличение на капитала на фондовата борса в София. Решението за това предстои да бъде гласувано на Общо събрание на акционерите в борсата, което е свикано на 13 септември.


Статията съдържа призив към министерство на финансите да преосмисли позицията си по предстоящия "прибързан" и "нездрав акт" на "национализация", заложен в процедурата по увеличение на капитала при номинална стойност на акциите. Българската фондова борса не се нуждае от контрол на централно правителствено равнище, тя представя стабилен бизнес с отлична високотехнологична информационна система, предоставена от Deutsche Boerse, пише изданието.


„Ние не искаме да надценяваме борсата, поставяйки я над икономиката на страната като цяло, но така замислената национализация на безценица изпраща дълбоко негативни сигнали към инвеститорите. Това, в допълнение на спадащите преки чуждестранни инвестиции, би могло да доведе до катастрофа за България,“ се казва още в статията на Уолстрийт джърнъл.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.