Свързани новини

22.07.2010 16:56

Берлин ни помага да санираме панелките

Видян 1744 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Санирането на старите панелни сгради в българската столица ще става по съвместен проект, осъществен от Берлин и София. Това обяви кметът на Берлин Клаус Воверайт след срещата си с премиера Бойко Борисов. Градоначалникът на германската столица гостува у нас по покана на столичния кмет Йорданка Фандъкова. На срещата в Министерския съвет бяха обсъдени съвместни проекти между двата града.


Обсъждането на общия проект между Берлин и София за саниране на старите панелки ще започне наесен, поясни Фандъкова.


Тя изрази надежда столичани да се възползват да регистрират етажната собственост, за да могат да оползотворят финансовите възможности на оперативните програми. Разбира се, всеки собственик ще трябва да участва със собствени средства, уточни кметът. Берлин може да ни помогне в организацията и в техническата помощ, посочи тя.


Фандъкова каза още, че ние ще предадем опита си в развитието на археологията и културно-историческо наследство, както и ще представим на Берлин българското ноу-хау как се строи метро и в същото време се разкриват исторически забележителности.


Стана ясно, че през зимата Фандъкова е посетила берлинския Център за управление на транспорта и се е договорила с кмета на Берлин да разменим експерти и специалисти.


Отношенията между България и Германия са традиционно добри, каза от своя страна Воверайт, цитиран от news.bg. Той изтъкна, че над 50% от населението на Европа живее в големите градове и столиците. Поради тази причина по думите му трябва да се набележат мерки за развитие на големите градове, за което обаче са необходими много средства, категоричен бе Воверайт.


Премиерът Борисов от своя страна изтъкна, че Клаус Воверайт е един от най-уважаваните политици в Германия и определи посещението му у нас за знаково.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и