Свързани новини

15.07.2010 16:11

Вяра Анкова ще встъпи в длъжност в началото на август

Видян 2144 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вяра Анкова ще встъпи в длъжност в началото на август, когато настоящият генерален директор Уляна Пръмова ще подаде оставка, съобщават от пресцентъра на БНТ.


По процедура на двустепенно гласуване Съветът за електронни медии публично и с явно гласуване избра генерален директор на Българската национална телевизия. От 5 гласували - с 5 гласа Вяра Анкова беше избрана за генерален директор на БНТ. Като мотиви бяха изтъкнати нейната компетентност, възможност да работи със сегашните реалности в телевизията и обществена подкрепа - както стана ясно, Вяра Анкова беше подкрепена от 50 обществени организации. След тридневно събеседване с 6-мата кандидати в конкурса и изслушването на техните концепции за бъдещото развитие на БНТ, членовете на СЕМ мотивираха публично решението си за направения от тях избор.Вяра Анкова е 21-вият директор в историята на националната телевизия. Беше избрана след конкурс, който определиха като истински сблъсък на мнения и по думите на Георги Лозанов с обществена акустика. За поста се състезаваха Радомир Чолаков, Радослав Главчев, Светлана Божилова, Любица Кулезич, Александър Бешков и Вяра Анкова.
Не мога да отговоря за колко време, но ще започнем да работим веднага, предстоят много усилия, много работа, много анализи. Телевизията трябва да бъде поставена на един съвременен принцип на работа, а това е бизнес план на действие. Надявам се, че още с първите ни решения ще се види един друг образ на Българската национална телевизия, казва Вяра Анкова в отговор на въпрос на "По света и у нас" на БНТ за колко време ще направи телевизията плюсов играч на медийния пазар.
Вие ме познавате от работата ми в новините и актуалните предавания. Никога не съм крила или налагала решения. Ако има и най-малкото съмнение в тези документи, то няма да бъде скрито. Но не искам да говорим за предварителни неща. Трябва да стъпим на базата на факти, а не на слухове, защото, както знаеш от работата в новините, слухове има много, а след това фактите се оказват нищожни. Ако има грешки, дали са корупционни практики или нецелесъобразност на решенията, те ще бъдат извадени, отбелязва Вяра Анкова запитана дали се ангажира да извади данни за източване на БНТ, ако се открият.


Вяра Анкова е родена на 5 февруари 1966 г. Завършва Английската гимназия в София и английска филология в СУ "Св. Климент Охридски". През 1991 г. започва работа в БНТ в редакция "Обмен за чужбина". Работи като репортер, редактор в БНТ, един от първите водещи е на новините в сутрешния блок "Добро утро" с Александър Авджиев и в съботно-неделния екип на новините. Специализира журналистика в САЩ, щата Уисконсин, малко след това спечелва конкурс за специализация по журналистика в Си Ен Ен, след това става стрингер на Си Ен Ен от България в програмата "World report". Специализира и журналистика в Би Би Си. От 1994 г. е водеща на централната емисия новини "По света и у нас". След като заминава със семейството си в Гърция, е кореспондент на БНТ в Атина.
От 1 октомври 2004 г. до момента е директор на Дирекция "Информация" в телевизията. Зад кандидатурата й за поста генерален директор застава коалиция "Гражданско участие - устойчиво развитие" от 13 неправителствени организации от страната.
Омъжена е и е майка на четири деца.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион