Свързани новини

09.06.2010 16:32

Две компании в битка за боклучения завод

Видян 1448 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Два консорциума са допуснати като кандидати за строителството на завода за механично-биологична обработка на отпадъци в София.


Това съобщи на откритото заседание на тръжната комисия заместник-кметът Мария Бояджийска, цитирана от БТА. Това са Хут-Станилов и Сандината - МБТ. Ценовите им предложения за строителството на завода бяха отворени вчера, а решението на комисията за окончателното класиране трябва да бъде готово до 15 юни.


За строителството кандидатстваха девет дружества, като останалите седем не са допуснати поради несъответствие на техническата и административните части от документите им, уточни Бояджийска.


Консорциумът Хут-Станилов, който включва българското дружество Станилов и консорциума Валтер-Хейлит СС, предлага цена 208 808 700 лева, с аванс до 20% от сумата. Годишните оперативни разходи за работа на инсталацията, посочени в предложението, са 9 427 494 лева.


Консорциумът Садината-МБТ, който включва гръцката фирма Хелектор и германското дружество Хохтийф, предлага цена 240 614 029.92 лева, с 12 на сто аванс от сумата. Годишните разходи за работа на инсталацията, посочени в предложението, са 9 828 899.35 лева с условието, че те могат да се променят заради променящите се цени на електроенергията.


Представителят на Садината-МБТ Димитрис Граматас заяви, че предложената от тях цена е по-висока заради по-качествена технология. До 15 юни комисията ще провери дали има допуснати грешки в подадените предложения, каза Бояджийска. От Валмекс съобщиха, че вероятно ще обжалват. Зам.-кметът обясни, че след процедурите по обжалване наесен се очаква да започне строителството за срок от 24 месеца.


После ще има една година за тестова експлоатация и отстраняване на дефектите и едва тогава София ще има завършен завод за битови отпадъци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби