Свързани новини

18.05.2010 16:22

Въоръжават овчари с електронни геги срещу мечки

Видян 3587 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Електронни пластири ще бъдат раздавани на хората в планинските райони, които имат кошери и кошари в планината, стана ясно от изявление на екоминистър Нона Караджова. Причина за принудителното въоръжаване е трагичният инцидент, при който мечка уби човек от смолянското село Кутела.


Никола Шиков, на 65 години, е бил нападнат и обезобразен от животното. Фаталният инцидент е станал в гората, на около 500 м от селото.


Жителите на Кутела са потресени и уплашени след трагедията. Според кмета Емил Стоянов, цитиран от Фокус, цялото село е в паника и никой не смее да излезе от къщи.


Проблемът с множеството мечки в околностите е от повече от десет години. Почти всички местни жители са срещали мечки в околностите, а част от стопаните са потърпевши и от нападения на стръвници в оборите си. Досега обаче не е бил нападан човек.


„Ще бъде издадено разрешително за отстрел на мечката, убила човека в   село Кутела. Може и да бъде пратена в зоопарк“, заяви пред журналисти министърът на околната среда Нона Караджова. Тя определи инцидента като изключение и добави, че кафявата мечка трябва да бъде запазена, защото е един от изчезващите видове. Териториите, които до момента е обитавала у нас, са Благоевградско и общините Разлог, Белица и Якоруда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак