Свързани новини

12.05.2010 16:17

Спират парното на една трета от София

Видян 1888 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има хора, които не са плащали по 10 години, а в някои блокове пък само две семейства си внасят дължимото в Топлофикация-София, заяви вчера по БНТ експертът в Министерството на икономиката и енергетиката Любка Георгиева. Темата за парното стана пак актуална след предложените поправки в Закона за енергетиката, които предвиждат спиране на парното към сгради с малко редовни платци.                          Разчетите показват, че в София 50 на сто от абонатите закъсняват със сметките. Това била и причината да се търсят начини за стимулиране на некоректните платци. Според Георгиева мярката е по-скоро дисциплинираща и се отнася до това дали изобщо искаме да имаме парно и топла вода, или не. В момента дискусията по тази мярка върви и ще се прецени кое е по-полезното решение, добави тя. Има сгради, в които само двама души плащат, останалите не плащат, което на практика означава, че са се отказали от услугата, обясни експертът.


Най-много длъжници има в София, организацията по събиране на задълженията  в по-малките градове е по-добра. В момента 40% от абонатите плащат, 60% - закъсняват. Очакванията са, че когато излязат изравнителните сметки, плащанията ще се засилят. Ако се приложи новата схема, в София около 30% от сградите ще останат без парно и топла вода, обясни Георгиева. Ако се стигне до приемане на тази процедура, това ще отнеме около 3 месеца, което е достатъчно време за плащане на част от дълговете.


Вчера министърът на икономиката Трайчо Трайков оповести мярката, заложена в промените в Закона за енергетиката. Освен това той предложи цената на топлата вода през лятото и зимата да е различна. От ДКЕВР също коментираха, че тези промени са резонни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог