Свързани новини

18.04.2010 14:03

Летище София е в оперативна готовност

Видян 2309 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Летище София е в състояние моментално да започне работа, ако бъде отворено въздушното пространство на България, заяви ръководителят на Аварийно-спасителната служба на летището Ивайло Митев, пред БГНЕС.


Персоналът и всички служби на летището са в оперативна готовност за започване отново на работа, ако бъде отменена забраната за навлизане във въздушното пространство на страната, която важи до 21:00 часа тази вечер. Всички планирани заминаващи полети от софийското летище за днешния ден вече са отменени. "Принцип в авиацията е, че безопасността е приоритет номер едно“, изтъкна Митев като припомни, че причина за отмяната на толкова много полети е опасността за нарушаване на безопасността на полетите във въздушното пространство и за спиране на работа на двигателите или някои от системите на летателните апарати, поради облака от вулканична пепел. Митев препоръча на всички пътници да поддържат постоянна връзка със своите авиокомпании, за да имат актуална информация своя полет. Те могат да следят информация за заминаващите и пристигащите самолети и на интернет сайта на летището и да получават актуални данни от Информационната служба. По-късно за днешния ден все още има неотменени пристигащи полети. Очаква се няколко самолета да кацнат тази вечер на столичното летище.
БГНЕС припомня, че от 09.00 ч. днес спря обслужването на въздушния трафик в страната. Това се отнася за всички летища, съобщиха транспортното министерство. За решението са уведомени авиационните оператори и съседните държави, съобщиха от ”Ръководство въздушно движение”. От 00.00 ч. тази нощ беше спряно обслужването на пространството, определено за въздушен трафик, северно от Стара планина, което включва летищата Варна и Горна Оряховица. Това съобщи генералният директор на ДП ”Ръководство въздушно движение” Георги Ангелов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог