Свързани новини

03.12.2009 09:07

Бюджет 2010 приет след 17 часа дебати

Видян 1743 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Честит ви бюджет!" - с тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към народните представители, след като Бюджет 2010 най-накрая бе приет в два и половина часа след полунощ и подир продължили 17 часа дебати, информира БГНЕС.


"На всички ни се иска бюджетът да е по-"блажен", както БСП се изказа за него - да не е "постен", но... нека не си разваляме настроението, защото "блажното" го няма, знаете по какви причини, не заради нас", допълни премиерът. "Да се надяваме, че за в бъдеще ще бъдем по-диалогични, всички ние ще се учим на взаимно уважение, демокрация и разбиране", завърши приветствието си към депутатите Борисов. Малко преди него към народните представители се обърна финасовият министър и вицепремиер Симеон Дянков. "Това е добър бюджет, единственият възможен за 2010 г., а приеманеното му е още една крачка към по-бързото излизане от икономическата криза", каза той. Дянков напомни за голямото признание, получено от най-голямата рейтингова агенция Standard & Poor, която повиши оценката за България от BBB-негативна на BBB-стабилна.
Сред последните текстове, приети от депутатите, бяха тези, касаещи облекченията за младите семейства, при които от годишните данъчни основи се приспадат сумите по направените през годината лихвени плащания по ипотечен кредит за закупуване на жилище. Регламентираха се и условия, при които се декларират предоставените и получени парични заеми. Приет бе текстът, според който при подадена невярна данъчна декларация от страна на физическо лице, същото се наказва с глоба в размер на 10 % от недекларираните суми. При повторно нарушение глобата става 15 %.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни