Свързани новини

27.10.2009 11:58

Попова: ВСС може сам да се справи с проблемите си

Видян 1570 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на правосъдието Маргарита Попова изрази надежда, че Висшият съдебен съвет (ВСС) може сам да се справи с проблемите си и без намесата на политиците, предаде БГНЕС.


Попова се срещна с главния инспектор на инспектората на ВСС Анна Караиванова, с която обсъдиха взаимодействието между двете институции. Според министъра инициативата на политици без участието на съдебната система, не води към нищо добро. Попова отговори на въпрос, налага ли се ВСС да бъде подпомогнат в решаването на проблема Иван Димов чрез активизиране на 1/5 от народните представители, които да поискат неговото отзоваване. Тя бе категорична, че Съветът трябва да намери правилната форма, и да реши проблема в разумен срок.
Министърът говори и за това как трябва да продължи по-нататък прочистването на съдебната система. И Попова, и Караиванова нарекоха положително начало, случилото се вчера (когато двама прокурори подадоха оставки, заради това, че имената им „протекоха“ от телефоните на Красимир Георгиев). Според тях процесът трябва да продължи, за да може да бъде намерена възможността за прочистване на системата, което да бъде използвано като повод да се даде спокойствие и самочувствие на останалите работещи в нея.
Анна Караиванова също смята, че съдебната система трябва да се справи с проблемите си сама. Според нея законът разполага с достатъчно възможности, ако Иван Димов продължава да не иска да подаде оставката си, срещу него да бъде образувано дисциплинарно производство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв