"Бременна" извънземна мумия

Свързани новини

20.04.2024 17:00

"Бременна" извънземна мумия създаде хаос на пресконференция

Видян 2892 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На пресконференция, на която се представят "извънземни мумии", се разиграва странна сцена, след като перуанските власти се опитват да конфискуват "бременна" мумия.

В рамките на събитието, организирано от уфолога Хайме Маусан в Перу, на присъстващите беше представен нов "извънземен" екземпляр на име Монсерат.

70-годишният Маусан, известен с плодотворните си изследвания на извънземни явления, преди това влезе в заглавията на вестниците, като представи на мексиканския конгрес през септември 2023 г. две предполагаеми мумифицирани извънземни - открити в Палпа и Наска в Перу през 2016 г.

В продължение на няколко седмици уфологът твърди, че има "окончателно доказателство" за т.нар. тридактилни мумии, тъй като те имат три пръста на ръцете и краката.

Сега, седем месеца по-късно, той разкрива последното си откритие - мумифицирано същество на име Монсерат, за което се твърди, че е било бременно по време на смъртта си.

Според домакина на събитието "извънземното" е очаквало плод от тридактил, който сега е наречен от Маусан с обич Рафаел.

Пресконференцията обаче е прекъсната драматично от служители на перуанското министерство на културата, които нахлуват на мястото на събитието с намерението да изземат мумифицираното тяло на Монсерат.

Придружавани от специализирани полицейски части, служителите прекъсват речта на изследователя и журналист Жоис Мантила, за да вземат микрофона под контрол.

Служителят каза: "Извинявайте за прекъсването, но заедно с Министерството на културата и специализираната полиция за културно наследство предприемаме неочаквана превантивна акция във връзка с изложбата на трибагрени мумии, за която съобщихте в социалните мрежи.

Но в един още по-зловещ обрат плановете за конфискация на тялото на Монсерат бяха спрени, след като зашеметените служители на министерството научиха, че физическата мумия не присъства на събитието.

Вместо това Маусан и колегите му провеждали видеопрезентация на трибагреника, в резултат на което служителите били поканени да гледат 15-минутното видео заедно с публиката.

Презентацията включваше анализ, направен от съдебния одонтолог и пенсиониран професор от университета в Колорадо Джон Макдауъл.

Той беше придружаван от Уилям Родригес, съдебен антрополог към държавния съдебен лекар на Мериленд, и д-р Джеймс Карузо, съдебен лекар от Денвър, Колорадо.

Гост-лекторите заключиха, че мумифицираните тела трябва да бъдат подложени на допълнително разследване и все още не могат да бъдат отхвърлени като фалшиви.

Длъжностните лица твърдят, че телата са "кукли", направени от човешки кости, които вероятно са били изкопани от иманяри, за да бъдат продадени на черния пазар, както съобщава NeedToKnow.

Научният писател Мик Уест заяви: "Има много причини, поради които перуанското правителство може да иска да предприеме действия срещу извънземната мумия на Джейми Маусан.

Той добави: "Грабеж на гроб? Незаконно транспортиране на човешки останки? Контрабанда на археологически артефакти? Измама? Ще трябва да изчакаме и да видим.

Междувременно през март се появи друг набор от "мумии на извънземни", за които се твърди, че са от Перу - според създателите на филма, които твърдят, че са направили рентгенова снимка на предполагаемите трупове.

Според тези документалисти един от привидно гипсовите, четириметрови екземпляри съдържа нова форма на ДНК и изглежда показва признаци на "генно инженерство".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни