Tesla

Свързани новини

20.04.2024 07:04

Tesla съкращава повече от 10% от работната сила

Видян 754 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Tesla ще съкрати повече от 10% от служителите си, според вътрешнофирмено електронно писмо, изпратено до служителите от главния изпълнителен директор Илон Мъск и видяно от медиите.

В понеделник Ройтерс цитира имейл, изпратен до поне трима служители в САЩ, в който те са уведомени, че уволнението им влиза в сила незабавно.

Според блога за електромобили Electrek, който пръв съобщи за уволненията, не е ясно кои екипи в Tesla ще бъдат засегнати. При положение, че броят на служителите на компанията в световен мащаб е около 140 000, съкращението вероятно ще засегне поне 14 000 служители.

"Тъй като подготвяме компанията за следващия етап на растеж, е изключително важно да разгледаме всеки аспект на компанията за намаляване на разходите и повишаване на производителността", съобщава Мъск в меморандума, изпратен до всички служители.

"Като част от тези усилия направихме задълбочен преглед на организацията и взехме трудното решение да намалим броя на служителите си с повече от 10% в световен мащаб. Няма нещо, което да мразя повече, но това трябва да се направи", се казва в бележката.

Коментирайки съобщенията за съкращенията, Мъск написа в X (бивш Twitter): "Приблизително на всеки пет години трябва да реорганизираме и оптимизираме компанията за следващата фаза на растеж."

Последният път, когато Мъск обяви големи съкращения на работни места, беше през 2022 г., след като каза на мениджърите, че има "изключително лошо предчувствие" за икономиката на САЩ. Тогава той посочи, че смята, че в компанията има прекалено много персонал.

Последните съобщения за съкращения на работни места идват в момент, когато американският автомобилен производител се бори с намаляващите продажби и ожесточената конкуренция от страна на китайските производители на електрически превозни средства (ЕПС).

Според доклад на Ройтерс по-рано този месец, който по-късно беше опроверган от Мъск, Tesla е изоставила отдавна планиран проект за евтин автомобил и вместо това ще се съсредоточи върху нов роботакси.

Този месец компанията отчете първия си годишен спад в доставките на автомобили от 2020 г. насам. Във вторник Tesla трябва да отчете финансовите резултати за първото тримесечие и според съобщения в медиите може да предостави повече подробности за съкращенията.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци