Миналата година е била най-горещата в историята на планетата – вероятно най-топлата през последните 100 000 години – това заяви евродепутатът Сергей Станишев на Форум за прогресивни леви решения на тема "Цената на личния преход – зелен, дигитален, демографски".

Свързани новини

16.02.2024 16:47

Климатичните промени удрят най-силно по-бедните страни: Станишев

Видян 374 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Миналата година е била най-горещата в историята на планетата – вероятно най-топлата през последните 100 000 години – това заяви евродепутатът Сергей Станишев на Форум за прогресивни леви решения на тема "Цената на личния преход – зелен, дигитален, демографски". Той допълни, че климатичните промени удрят най-силно по-бедните страни и по-бедните слоеве на населението:

"И броят на природни бедствия се ускорява, и това влияе върху всичко, върху промяна на цените за здравеопазване, за храна, за вода, и влияе върху бедните най-много, унищожаване на активи, намаляване на стойността им, много други аспекти, които сега променят реалността. И искам да подчертая, че те въздействат непропорционално, най-засегнати са бедните страни, най-засегнати са по-бедните слоеве на населението, те са в особен риск. Задачата на социалдемократцията, на левицата е, да ги защити“.

Събитието е част от поредицата от форуми за прогресивни леви решения, които се провеждат по инициатива на евродепутатите от групата на "Прогресивния алианс на социалистите и демократите" в Европейския парламент Сергей Станишев, Иво Христов, Елена Йончева, Петър Витанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 18.02.2024 21:49

    платени долнопробници, лъжци и измамници соросоидни гранатджии - кого лъжете и кой ви вярва

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни