Мъжът, който опита да запали бившата си приятелка и детето им

Свързани новини

12.02.2024 16:51

Мъжът, който опита да запали бившата си и детето им, остава в ареста

Видян 1269 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Постоянна мярка "задържане под стража" постанови Районният съд в Сливен на 36-годишния мъж, който заля със запалителна течност бившата си приятелка и 2-годишното им дете, предаде БНТ.

Районната прокуратура му повдигна две обвинения - за нарушаване на съдебна заповед за доближаване до бившата му приятелка и за подготовка на двойно убийство. Той е с богато криминално досие, а според пострадалата той е бил агресивен и болезнено ревнив.

В петък сутринта миналата седмица бившата приятелка на задържания води 2-годишното им дете на ясла с колата, когато той ги спира на улицата, вади шише със запалителна течност и ги облива.

    "Започна да полива мен, при което се обърна да полива детето. Аз се опитах да му попреча до някаква степен и след това излязох от колата, когато течността беше излята цялата вътре – по таблото, по седалките, върху мен и върху детето ми. Той през цялото време ни се заканваше, че ще ни запали, ще ни изгори живи, той така или иначе щял да влиза в затвора и щял да ни излежи", разказва пострадалата.

Според разказа ѝ през петте години съвместен живот тя често е била удряна, дори и пред детето, и затова съдът е разпоредил ограничителна заповед.

    "Имали сме доста случаи, когато ми е посягал, когато ме е удрял - дори пред детето, но аз бях с него от страх, за да не се случи точно това, което се случи преди няколко дни", казва тя.

Жената сподели, че се страхува за живота си и този на детето.

    "Шокът, който преживях онзи ден, мога да кажа, че ще го забравя, но в момента ми е притеснено и се страхувам много дали той няма да бъде пуснат и да бъде на свобода, защото ще го направи отново, дори може да се стигне до фатален край", тревожи се тя.

Наблюдаващият прокурор по делото Катя Стаменова коментира, че обвиняемия не е обявил в съдебна зала защо е извършил деянието.

    "Нищо не заяви в съдебна зала. Иска да му бъде наложена по-лека мярка, да - еентуално парична гаранция или подписка, или домашен арест", каза Катя Стаменова – наблюдаващ прокурор по делото от Районна прокуратура Сливен.

По двете повдигнати обвинения – подготвяно двойно убийство и нарушаване на ограничителна заповед законът предвижда от 1 до 6 години лишаване от свобода и 3 години затвор и 5 хиляди лева глоба.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв