Мръсната коса е официално актуална

Свързани новини

21.10.2023 08:00

Мръсната коса е официално актуална: Модните подиуми за пролетта на 2024 г.

Видян 34516 пъти | Коментари 0
Гласували 13 рейтинг: 3.7692
много слаба слаба добра много добра страхотна

Миете ли косата си? Може би просто не го правете. Подиумите за пролетта на 2024 г. сякаш предпочитат шикозно омазнените коси пред чистите дължини, като използват текстурата на продуктите за създаване на елегантни и груби визии, които дават основание да се използва естеството на косата от втория (или третия, или четвъртия) ден.

Въпреки че увлечението на модния свят по русалките не показва признаци на отшумяване (виж: Санди Лианг, Анна Суи и Джейсън Ву), тази охрана на мазните детайли се усеща нова и по-остра. Etro осигури междинна точка между тенденциите - косата бе гелосана на върха, а вълните бяха прилепнали към челото. В Prada челото беше завършено с пръски от стилизирани кичури (дело на Гуидо Палау), които се подаваха изпод дебели ленти от плат, докато мазното покритие помогна за създаването на прибрани назад прически при Andreadamo, Giada и Tom Ford. При Miu Miu визията се променяше в зависимост от гледната точка: дължините бяха или свежи от душа, или омазнени и загребани.

Прическата на фризьорката Явара в "Питър До" беше може би най-реалистичната - косата беше отдръпната от лицето, сякаш моделите бяха прекарали ръка през косата си и малко натурално масло ѝ беше помогнало да остане скулптурно, органично отдръпната.

"Прическите, които са умишлено завършени така, че да изглеждат частично гелосани, леко омаслени или деликатно мокри, привличат вниманието, защото отразяват ефективно блясъка", казва Вернон Франсоа, който предпочита интерпретацията на тенденцията на Atlein, използвана за създаване на кадри от накъсани и гладки плитки. "Тя е отлична за модния подиум, а тази нова версия на естетиката е изчистена, футуристична и драматична."

Фризьорката Мара Розак е съгласна с това. "Стилът с висок блясък/смазване е просто готин - той е скроен, като същевременно има силна, модерна гледна точка", казва тя. "Той е ласкателен и универсален по отношение на частта, независимо дали е издърпан назад от лицето, на възел, или оставен спуснат и прибран зад ухото." Макар че подходът наистина може да е изчистен, той също така може да предаде известна шикозна грапавина и мръсотия - излишъкът от продукти, използван съответно за оправяне или за премахване.


 Източник: vogue.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог