В момента, в една част на Партийния дом е разположена администрация на Община Пловдив. Изключително удачно е общинарите да се съберат на едно място, което ще повиши административния капацитет и ще бъде голямо улеснение на гражданите, които няма да обикалят половината град, когато имат необходимост от административна услуга или дейност.

Свързани новини

05.10.2023 13:57

Операта – в Партийния дом, общинските чиновници – в БНБ на Малката главна: Славчо

Видян 1108 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Проблемът със сградата на Пловдивската опера е със сериозна давност. През годините бяха лансирани редица идеи и предложения, но за съжаление, за нито една от тях не се намери нужния обществен консенсус, който да доведе до практическа реализация. Оказа се, че намирането и отреждането на подходящ терен среща непреодолими трудности.


А подходяща зала с прилежаща инфраструктура в Пловдив имаме. И това е сградата на бившия Партиен дом, която е сравнително нова, и където е ситуирана една изключително добра концертната зала с капацитет от над 500 седящи места, разположени амфитеатрално и с отлична акустика - условие, абсолютно задължително за оперна зала.


С немного средства могат да се обособят всички необходими изисквания за функциониране на опера - репетиционни, гримьорни, дълбочинен отвор и джобове на сцената, както и задължителният административен сектор. Спокойно може да се развие и самостоятелна балетна зала и така сградата на бившия Партиен дом да заживее нов живот, изцяло в интерес на културата на Пловдив. И нещо повече - сградата се намира в идеалния център на Пловдив, което е перфектно място за Пловдивска опера от логистична гледна точка.
За да стартира работата по трансформация на сградата е нужно решение на Общински съвет - Пловдив, след съгласуване с Министерство на културата.


В момента, в една част на Партийния дом е разположена администрация на Община Пловдив. Изключително удачно е общинарите да се съберат на едно място, което ще повиши административния капацитет и ще бъде голямо улеснение на гражданите, които няма да обикалят половината град, когато имат необходимост от административна услуга или дейност.


Изключително подходяща сграда за общинската администрация е сградата на БНБ на Малката главна. Тя е със сериозен капацитет - повече от 5 000 кв.м. разгъната площ и там спокойно може да бъдат настанени цялата администрация и управление на Община Пловдив. За цялостен ремонт има дори и съгласуван проект с НИНКН. За съжаление, ние сме единственият голям областен град, където администрацията е толкова разпиляна и този въпрос трябва спешно да се реши.


Затова си заслужава да се работи - и то бързо, по този своеобразен бартер с държавата. Не бива да се отлага повече нито проблемът с Пловдивската опера, нито проблемът с разхвърляната и разпиляна администрация и управление на Община Пловдив”, заяви Славчо Атанасов.


Купуването и продаването на гласове е престъпление


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв