Съдeбният състав обаче реши да остави Петър Тодоров в ареста.

Свързани новини

14.09.2023 16:15

Изпих 6 бири, страшно съжалявам: Шофьорът, блъснал и убил 15-годишния Филип

Видян 1109 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Софийският апелативен съд остави в ареста 37-годишния Петър Тодоров, който блъсна и уби на място 15-годишния Филип Арсов на пешеходна пътека в центъра на София.


Тежката катастрофа стана около 21:15 часа на 2 септември. Тогава ученикът от столичната Първа английска гимназия тръгнал по пешеходната пътека на кръстовището на улиците Гурко и Шишман. 37-годишният Тодоров пък шофирал лек автомобил Мерцедес. Мъжът изобщо не спрял и блъснал момчето, което след удара издъхна на място. Тодоров, в чиято кола имаше млада жена с дете, бе задържан и обвинен за причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата.


Според разследването 37-годишният водач е имал достатъчно време и видимост да реагира, за да не се стигне до произшествието. Петър Тодоров е карал след употреба на алкохол, резултатът от пробата е 2,1 промила. Той заявил, че е изпил шест бири, преди да се качи да шофира. Според експертиза мъжът е шофирал с близо 60 км/ч над ограничението в участъка, където разрешената скорост е 30 километра в час. Пред свидетел по делото шофьорът признал също, че е ускорил, за да премине през пешеходната пътека преди Филип.


Пред съда Петър Тодоров заяви, че страшно много съжалява и поиска да бъде пуснат на свобода. Защитата му също настоя за по-лека мярка за неотклонение. От прокуратурата обявиха, че наложеното задържане от съда е правилно.


Голям национален протест с настояване за работещи законодателни промени и за ускоряване на разследванията и делата срещу пияни и дрогирани шофьори, причинили смърт или тежки травми на пътя ще има и в неделя. Той е насрочен за 12 часа и ще се проведе пред Народното събрание.


Илиян Костадинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион