Свързани новини

01.07.2009 16:53

Скандал: Бизнесменът с фалшив подпис от Борисов води листата на ГЕРБ в София-област

Видян 8952 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Никой не е забравен! Нищо не е забравено!
Няма и как да не си спомняме как заради фалшифициран подпис на Бойко Борисов София щеше да се раздели с имот на стойност 14 милиона евро в престижния жк Стрелбище.
По случая прокуратурата образува преписка срещу дейците от фирмата Сида С, която планираше заменката, писа Сега. Вестникът направо обяви недоумението си как е възможно водач на листата на ГЕРБ в София-област да бъде: “бизнесмен, срещу когото Столична община официално води съдебно дело”.
ЕООД-то има едноличен собственик: друга фирма Симеон-2 ООД. 70% от нея държи Емил Димитров. Същият води листата на ГЕРБ в София-област.
Неговата компания Симеон – 2 взема Сида С от посредника по сделката в Стрелбище Петър Драшков. Той пък е брат на близкия до Бойко Борисов бивш заместник-шеф на ДАНС Иван Драшков.
Забавно е,  че съдружник на Димитров във фирмата Симеон – 2 е Славян Теофилов. Известният черноморски хотелиер е трети в листата на Яневата партия РЗС за Бургаска област.
Цялата история започна да се разплита от неподозирано място. Заместник-кметът на София и сегашен водач на листа на ГЕРБ в града Йорданка Фандъкова се похвали през 19’, че строи училище. Проверката, която направихме обаче показа, че всъщност сградата е построена. Само трябва да се довърши. За целта общината бе заделила 800 000 лв. и работата трябваше да се свърши миналата година. Поради актуализация на бюджета, наложила се заради административна некомпетентност, обектът бе отложен за тази година – не че ще стане.
Оказа се, че въпросното училище влиза в границите на имота, който Драшков – брат се бе опитал да изтъргува с водача на листа на ГЕРБ Емил Димитров.
Квадрат 62 стана синоним на корупция в общината. Тя всъщност бе дала имота на Димитров и брат му. След получен сигнал обаче била извършена проверка в деловодството на Столичната община и район „Триадица", която установила, че никога не е сключван договор за продажба между кметството и фирмата Сида-С ЕООД.
За да изпревари очаквания скандал Бойко Борисов сам заяви, че подписът му е фалшифициран. Последвала проверка доказа твърдението на кмета. В представения от фирмата договор за продажба е фалшифициран подписът, освен това същият договор е послужил за издаване на нотариален акт. Цитираният номер на преписка в договора касае съвсем друг имот и трето лице, уточняват от общината.
Говори се, че е назначена и международна експертиза на подписа. Повече подробности – в следващия брой!
Това, което не става ясно е по какъв начин след като целия октомври общината трябваше да се обяснява във връзка с нелепата история, която по една случайност не завърши със заграбването на имот за 14 милиона лева, сега Борисов реабилитира участниците в скандала като им дава не каква да е, а лидерска позиция и то не в коя да е, а в Софийската областна листа на собствената си партия.
Потърсен за коментар, Бойко Борисов каза: “Не ви чувам, не ви чувам”.



Застроител №1 на Слънчев бряг взел хотел за $85 000



Семейната фирма на водача на листата на ГЕРБ в София – област напазарува яко хотели по времето на Костовия министър на икономиката Валентин Василев, писа Капитал. Елеонора транс беше сред най-активните в приватизацията на хотели и после в застрояването на Слънчев бряг. Приватизира хотелите „Марица“ (350 хил. долара), „Палас“ (633 хил. долара), „Метеор“ (960 хил. долара) и „Актиния“ (85 хил. долара). Собственици на компанията са семействата Димитрови и Теофилови, споменато вече във връзка с РЗС. Елеонора транс държи 40% Ропотамо шанс, чийто е хотел Фиеста, заедно с грандхотел Съни бийч, който беше любим на Георги Илиев и Румен Гайтански. Общо леглата на групата в Слънчев бряг са поне 1280.



Още ВИП ортаци



Съдружник на Емил Димитров в друга фирма – Универсал – България холдинг АД е беровият заместник – министър на търговията и ръководител на агенция в соцправителството Станимир Бързашки.
Според в. Телеграф бизнесменът Емил Димитров е в една фирма и с олигарсите Арабаджиеви. Маринела Арабаджиева и адашът на попидола са заедно в Слънчев бряг 2002 като управляващи. Интересно за фирмата е, че анонимна “група физически лица” държи 72,881% от акциите според ДАКСИ.
Във фирмата е и бургаският наместник на ВИС Венцеслав Чамурджиев, бивш заместник – председател на СДС в града, изгонен по времето на Данчо Цонев: "Той си ходеше и си рекетираше, и казваше - това е за СДС, това е за Цонев, това - за еди кой си...".
 Във фирмата Слънчев бряг 2002 според регистъра ДАКСИ се крие и несебърският съветник Венелин Ташев. За една бройка властта в морския град, ориентирана към ГЕРБ от олигарсите братя Диневи, щеше да “подари” на Ташев имот от 1 дка – последната общинска земя, без да се допита до Общинския съвет.



Ятак на президента



Емил Димитров, първи братовчед на шефа на НСО и купил фирмата на Драшкови, е бос на най-престижното ловно стопанство в България. Много са интересни хората, които са в дружинката, която му гостува край Етрополе: президентът, шефът на НСО, Христо Стоичков, Тодор Батков, ЛУКойлния Вальо Златев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби