Свързани новини

01.07.2009 16:53

Скандал: Бизнесменът с фалшив подпис от Борисов води листата на ГЕРБ в София-област

Видян 8956 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Никой не е забравен! Нищо не е забравено!
Няма и как да не си спомняме как заради фалшифициран подпис на Бойко Борисов София щеше да се раздели с имот на стойност 14 милиона евро в престижния жк Стрелбище.
По случая прокуратурата образува преписка срещу дейците от фирмата Сида С, която планираше заменката, писа Сега. Вестникът направо обяви недоумението си как е възможно водач на листата на ГЕРБ в София-област да бъде: “бизнесмен, срещу когото Столична община официално води съдебно дело”.
ЕООД-то има едноличен собственик: друга фирма Симеон-2 ООД. 70% от нея държи Емил Димитров. Същият води листата на ГЕРБ в София-област.
Неговата компания Симеон – 2 взема Сида С от посредника по сделката в Стрелбище Петър Драшков. Той пък е брат на близкия до Бойко Борисов бивш заместник-шеф на ДАНС Иван Драшков.
Забавно е,  че съдружник на Димитров във фирмата Симеон – 2 е Славян Теофилов. Известният черноморски хотелиер е трети в листата на Яневата партия РЗС за Бургаска област.
Цялата история започна да се разплита от неподозирано място. Заместник-кметът на София и сегашен водач на листа на ГЕРБ в града Йорданка Фандъкова се похвали през 19’, че строи училище. Проверката, която направихме обаче показа, че всъщност сградата е построена. Само трябва да се довърши. За целта общината бе заделила 800 000 лв. и работата трябваше да се свърши миналата година. Поради актуализация на бюджета, наложила се заради административна некомпетентност, обектът бе отложен за тази година – не че ще стане.
Оказа се, че въпросното училище влиза в границите на имота, който Драшков – брат се бе опитал да изтъргува с водача на листа на ГЕРБ Емил Димитров.
Квадрат 62 стана синоним на корупция в общината. Тя всъщност бе дала имота на Димитров и брат му. След получен сигнал обаче била извършена проверка в деловодството на Столичната община и район „Триадица", която установила, че никога не е сключван договор за продажба между кметството и фирмата Сида-С ЕООД.
За да изпревари очаквания скандал Бойко Борисов сам заяви, че подписът му е фалшифициран. Последвала проверка доказа твърдението на кмета. В представения от фирмата договор за продажба е фалшифициран подписът, освен това същият договор е послужил за издаване на нотариален акт. Цитираният номер на преписка в договора касае съвсем друг имот и трето лице, уточняват от общината.
Говори се, че е назначена и международна експертиза на подписа. Повече подробности – в следващия брой!
Това, което не става ясно е по какъв начин след като целия октомври общината трябваше да се обяснява във връзка с нелепата история, която по една случайност не завърши със заграбването на имот за 14 милиона лева, сега Борисов реабилитира участниците в скандала като им дава не каква да е, а лидерска позиция и то не в коя да е, а в Софийската областна листа на собствената си партия.
Потърсен за коментар, Бойко Борисов каза: “Не ви чувам, не ви чувам”.



Застроител №1 на Слънчев бряг взел хотел за $85 000



Семейната фирма на водача на листата на ГЕРБ в София – област напазарува яко хотели по времето на Костовия министър на икономиката Валентин Василев, писа Капитал. Елеонора транс беше сред най-активните в приватизацията на хотели и после в застрояването на Слънчев бряг. Приватизира хотелите „Марица“ (350 хил. долара), „Палас“ (633 хил. долара), „Метеор“ (960 хил. долара) и „Актиния“ (85 хил. долара). Собственици на компанията са семействата Димитрови и Теофилови, споменато вече във връзка с РЗС. Елеонора транс държи 40% Ропотамо шанс, чийто е хотел Фиеста, заедно с грандхотел Съни бийч, който беше любим на Георги Илиев и Румен Гайтански. Общо леглата на групата в Слънчев бряг са поне 1280.



Още ВИП ортаци



Съдружник на Емил Димитров в друга фирма – Универсал – България холдинг АД е беровият заместник – министър на търговията и ръководител на агенция в соцправителството Станимир Бързашки.
Според в. Телеграф бизнесменът Емил Димитров е в една фирма и с олигарсите Арабаджиеви. Маринела Арабаджиева и адашът на попидола са заедно в Слънчев бряг 2002 като управляващи. Интересно за фирмата е, че анонимна “група физически лица” държи 72,881% от акциите според ДАКСИ.
Във фирмата е и бургаският наместник на ВИС Венцеслав Чамурджиев, бивш заместник – председател на СДС в града, изгонен по времето на Данчо Цонев: "Той си ходеше и си рекетираше, и казваше - това е за СДС, това е за Цонев, това - за еди кой си...".
 Във фирмата Слънчев бряг 2002 според регистъра ДАКСИ се крие и несебърският съветник Венелин Ташев. За една бройка властта в морския град, ориентирана към ГЕРБ от олигарсите братя Диневи, щеше да “подари” на Ташев имот от 1 дка – последната общинска земя, без да се допита до Общинския съвет.



Ятак на президента



Емил Димитров, първи братовчед на шефа на НСО и купил фирмата на Драшкови, е бос на най-престижното ловно стопанство в България. Много са интересни хората, които са в дружинката, която му гостува край Етрополе: президентът, шефът на НСО, Христо Стоичков, Тодор Батков, ЛУКойлния Вальо Златев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец