Има златно комуникационно правило: когато възникне ситуация, в която човек няма добър отговор, най-добре е да се скрие и да помълчи

Свързани новини

13.04.2022 16:12

Министър Наско не е спонтанен изблик, замислена работа е

Видян 3672 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Има златно комуникационно правило: когато възникне ситуация, в която човек няма добър отговор, най-добре е да се скрие и да помълчи. До 3 дни обикновено избухва друг скандал, който измества вниманието от него. Петъчното нелепо и неадекватно клипче на министър „Просто Наско”, както сам той се нарече, беше достатъчен срам.




Но това не стигна на продуцентите му, те ни го извадиха пред очите веднъж в Кюстендил в събота – пак с някои неадекватни гримаси, на събитие в неделя – отново с несъответна на ситуацията и длъжността му мимика, но най-вече по бТВ, където съвсем се изложи, и го прекалиха в понеделник по време на „открит урок” – четене на детски книжки в училище.




От това излиза, че от самото си инсталиране на поста 31-годишният Атанас Атанасов, който се определя като „артист” – всичко и нищо конкретно, със стажа на учител по тенис, организатор на читалище и пицария, е замислено като акция по отвличане на вниманието, когато се наложи.




Избухналите през последните дни сериозни търкания в коалицията по темите БНБ, Украйна, Македония, заеми, явно са причината за ваденето от ръкава на този „коз”.




Дано и самият герой да започва да осъзнава за какво го използват. За пълно разбиране той не дава признаци – щом не хвърля оставка, а държи поста, за който очевидно по никакъв признак не пасва – нито по управленски умения, нито по стаж, нито по опит, нито по още десетки причини.




Но не на него трябва да се сърдим – не е луд, който яде баницата, а който му я дава.




Трябва да се сърдим, на когото изобщо си представя, че пробутването на подобни плоски номера е приемливо, приел Ботевото: „а вий, вий сте идиоти” за рецепта за култура и за комуникация спрямо обществото.




Номерът не минава!  




Борис Ангелов





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се чувствате малко изолирани или неразбрани от другите

Днес може да се чувствате малко изолирани или