14.06.2009 12:55

Раиф Мустафа: Подавам оставка от МВР и се оттеглям от участие в изборите

Видян 1741 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По повод появилите се в публичното пространство публикации, в които името ми е намесено в корупционен скандал, независимо от дълбокото убеждение в невинността и правотата си подавам оставка като заместник министър на МВР и отправям молба към Централното ръководство на ДПС да не бъда включен в кандидат-депутатската листа на партията, пише зам. министърът на МВР Раиф Мустафа в свое изявление, разпространено от пресцентъра на ДПС.


Мустафа съобщи: „Приех да изпълнявам функциите си на зам. министър в МВР още при съставянето на Правителството преди 4 години и през цялата си професионална и политическа кариера съм се ръководил от принципното разбиране за високата отговорност, с която е натоварен този пост. Получих доверието на структурите на ДПС чрез номинацията ми за кандидат за депутат от листата на ДПС като оценка за партийната и професионалната си дейност. Възприемам като свой морален ангажимент отговорността да не падне и капка съмнение върху МВР, Правителството и политическата сила, която ме е издигнала да изпълнявам тези функции и независимо от съзнанието си за невинност се оттеглям от участието си в изборите. Оценявам риска, независимо от правотата си, в тази силно политизирана среда, в която протича кампанията за парламентарните избори, политически недоброжелатели да превърнат в аргументи недоказаните съмнения. Разчитам на обективността и професионализма на компетентните органи, които работят по този казус за бързото му разрешаване и оповестяване на истината“, пише в изявлението си Раиф Мустафа.
БГНЕС припомня, че прокуратурата търси "високопоставен" съучастник на арестувания в четвъртък за предлагане на подкуп бизнесмен Росен Маринов. 30-годишният преуспял мъж вече е обвиняем, след като бе задържан при акция на ДАНС, защото предложил 100 000 лв. на шефа на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Марин Димитров. Има данни за трети замесен в случая, който посредничил между Маринов и Димитров, обяви преди дни градският прокурор на София Николай Кокинов, без да уточни кой е заподозреният. Не коментира и слуховете, че връзката между двамата е зам. вътрешният министър от квотата на ДПС Раиф Мустафа. Самият Мустафа обясни тогава, че познава и двамата, но няма нищо общо с уреждането на среща между тях. Маринов - покрай спечеления от него конкурс за доставка на пожарни, който бе отменен от министър Михаил Миков. С Димитров пък се знаели още преди той да оглави ИАРА, контролирана от ДПС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци