Свързани новини

14.04.2009 11:16

Едвин Сугарев: БСП и ДПС извършиха подлост

Видян 2010 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП и ДПС извършиха подлост и трябва да бъдат наказани е заглавието на откритото писмо на Едвин Сугарев, поет и бивш син политик до гражданите на България, цитиран от агенция БГНЕС.


Това, което се случи вчера в българския парламент, прехвърли всякакви граници на допустимото, пише Сугарев. "Опитът на управляващите да елиминират своите политически противнници, прекроявайки в последния момент изборното законодателство, не е просто и само непочтен, нагъл и вреден за нашето общо бъдеще. Той е и подъл. БСП и ДПС извършиха подлост и тази подлост трябва да бъде наказана. Драстичните изменения в изборното законодателство, гласувани само три месеца преди изборите, могат да бъдат определени само по един начин: като Закон за нов мандат на тройната коалиция. Целта е очевидна: да бъде елиминирана дясната опозиция и да бъде постигната служебна победа на изборите: мачът да бъде продаден още преди да е игран. ГЕРБ да бъде оставена без избор – и да трябва или да се съгласи на коалиция с БСП, или да остане в опозиция – и неразчленимата вече двойка от БСП и ДПС да управлява отново. Това е подло и тази подлост трябва да бъде наказана", пише в писмото си Сугарев. По-нататък на четири страници Сугарев прави разрез на политическата система и на политиците в България на базата на последните примери в обществото, като призовава всички демократично мислещи хора да гласуват на предстоящите избори. Според него това е единственият начин хората да се противопоставят на бариерите, които се поставят пред демократичното бъдеще на страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.