Свързани новини

07.04.2009 14:52

БСП няма окончателно становище за изборната бариера

Видян 1523 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"БСП нямат окончателно становище за вдигане на изборната бариера на 8%!", заяви говорителят на БСП Корнелия Нинова, предаде БГНЕС. Нинова каза това по повод предложението внесено в парламента от депутатите Яне Янев, Димитър Абаджиев, Георги Пинчев и Иван Колчаков за всяка 3- та партия, бариерата да се вдига с още1 %. При обсъждането не е надделяло нито едното нито другото мнение - да се вдига или не изборният праг, посочи още Нинова. Няма промяна и в правилата за избор на мажоритарни кандидат. БСП остава на позицията си те да бъдат 31.Младите в БСП започват кампания под надслов "БСП - презареждане", обяви Кирил Добрев. Тя цели младежите да гласуват за БСП и директна подкрепа за младите лица по места. Тя стартира на 1 май и ще се проведе в цялата страна.
От БСП са изготвили график за изнесени заседания на Изпълнителното бюро в 6-те региона за планиране, поясни Корнелия Нинова. Освен обичайната си работа там, то ще се запознава с регионалните проблеми и ще провежда срещи с гражданите по места. Тя поясни, че от столетницата са последователни в идеята си за мажоритарно избрани народни представители. Те ще подкрепят законопроектът внесен от БСП за 31 мажоритарно избрани кандидати, без преливане на гласове между мажоритарни и пропорционални листи и с право на мажоритарните кандидати да участват и в пропорционалните листи, заключи Нинова.
Гласуването по законопроекта на Янев, Абаджиев и Колчаков за повишаване на изборната бариера за коалиции ще се извърши следващата седмица. Изпълнителното бюро е възложило на Ангел Найденов като председател на Временната комисия по изборно законодателство да внесе днес на парламентарна група въпросът за обсъждане. Ще продължат и разговорите на депутатите от БСП с различни парламентарни групи по темата, за да може на основата на тази информация да се вземе окончателното решение. Кирил Добрев съобщи, че е избран Национален младежки предизборен щаб, който ще работи заедно с предизборния център на БСП.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби