Свързани новини

20.11.2018 13:25

Русия: Турски поток през България може и да има

Видян 2368 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В коментар за срещата Путин – Ердоган при финализирането на морската част от газопровода Турски поток, официозната руска агенция РИА Новости пише: „Главният избор е различен. По-рано смятаният за основен гръцки маршрут, заради твърде нестабилната позиция на днешния премиер Ципрас, предизвиква в Москва по-малък ентусиазъм от балкански вариант от Турция през България, а оттам през Сърбия, Унгария и Австрия. И той може напълно логично да се състои. Но и гръцкият вариант, разбира се, още не е отхвърлен. Главното тук е, че сега заинтересованата страна са европейските купувачи, а не руските продавачи”. В статията, естествено, се подчертава, че старите грешки от Южен поток няма да се правят повече.


Акцентирането на перспективата за тръба на Турски поток през България означава, че Русия няма интерес от нестабилност у нас, което прави несъстоятелни предположенията за инспириране от нея на криза на правителството чрез протестите в момента.


РИА цитира в друг възлов материал тв изявление на шефа на украинския Съвет по газова промишленост Леонид Униговски, който направо отписва досегашния транзит от 12-13 млрд. куб.м синьо гориво през страната му и България за Анкара след пускането на Турски поток, очаквано през декември 2019 г. Това прави реални прогнозите, които 19 минути прави от 4 години за секването на кранчето към тръбите и печалбите на Булгартрансгаз, оттам на Булгаргаз и от него под формата на дотации към топлофикациите в София и другите градове, което досега позволяваше тяхното съществуване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв