Свързани новини

14.11.2018 12:29

Борисов: Има карикатури, има и медийна свобода

Видян 2107 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Няма каквато и да било информация, която да не е публикувана в България", заяви премиерът Бойко Борисов в началото на правителството заседание във връзка с поредния мониторингов доклад на ЕК, който констатира недобра среда за медиите в у нас. Той поиска да се провокират дебати за свободата на медиите. Борисов заяви, че ще разпореди на вицепремиера Екатерина Захариева да покани европейски комисари да се убедят на място "с положението".  Премиерът посочи, че трябва да се иска среща и разговор по темата за евентуална цензура и ако има конкретен факт - да се отстрани на мига.


"Не може ние да сме обсадени седмици наред и на живо да се показват средни пръстове, да се наричат членове на кабинета - мърша, боклуци и какво ли не. И същото време някой да излезе и каже, че няма свобода на медиите, при положение, че се повтаря едно и съща вечер в най-гледаното време", отсече Борисов явно по повод ежедневните вече протести на обидените от Валери Симеонов родители на деца с увреждания и протестите от последните дни срещу цените на горивата. По думите на Борисов няма проблем с медийното им отразяване, значи няма и проблем в сектора.


„В България всеки ден се правят карикатури за президент и премиер”, убедително подчерта премиерът. Той изтъкна, че е участвал лично само в най-опозиционните медии, а едновременно с това не е отишъл нито веднъж в медия, която да подкрепя правителството. Забравил е Нова, 24 часа и много други!




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Елена Йончева доказа пред съда,че си ЛЪЖЕЦ !! АМИ ХОРАТА НА СЪДА ЛИ ДА ВЯРВАТ ИЛИ НА ТЕБ ???

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате