Свързани новини

31.10.2018 15:50

При нулев натиск: До София заловиха 47 нелегални мигранти в селска къща

Видян 2682 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


47 нелегално пребиваващи чужденци са установени от служители на РУ- Сливница, съобщиха от пресцентъра на МВР. Около 11:45 ч на 29 октомври е получен сигнал за забелязани лица с вид на мигранти в двора на къща в с. Хераково. На адреса веднага са изпратени полицаи, които установили общо 47 души, без документи за самоличност. Това се случва на фона на твърденията на министър-председателя Бойко Борисов, който преди месец заяви, че България е на практика единствената неуязвима  страна от мигранти.

В първата половина на годината премиерът заяви, че „ние имаме нулев миграционен натиск”. По-късно той призна, че "натискът е голям”, но пък „контролът е силен” и дори добави, че „България може да бъде модел”
. Заловените мигранти във вътрешността на страната обаче оспорват и тези твърдения. 47-мата задържани в Хераково са от Пакистан и Афганистан. 24-ма от тях са мъже, а другите 23-и са непълнолетни момичета.


Както 19’ вече писа, само в рамките на половин година 2000 нелегални имигранти са уловени, прескочили оградата на границата ни с Турция. Това е бройката само на онези, които властите са задържали. Колко пъти по 2000 не сме изловили е загадка.
  От всички арестувани 1142 са били хванати във вътрешността на страната, далеч от границата. Следователно, всички те са успели да преминат, въпреки наличието на ограда и патрулиращи граничари.
Цялата статистика повдига въпроса за ефективността на „великата българска ограда” (б. р. както я кръсти вицепремиерът Валери Симеонов), която пази границата ни на юг. Припомняме,  досега цената на въпросното съоръжение струва на данъкоплатците над 200 млн. лв. (милион на всеки километър). Тази сума ще продължи да нараства, защото държавата е сключила меко казано скандални договори с фирмите, издигнали оградата, в които почти няма ангажименти за ремонт и поддръжка. Припомняме и фактът, че в построяването на защитното съоръжение участва и фирмата Интерком груп, която е в съдружие с екоминистъра Нено Димов. Тази компания спечели обществена поръчка за 4 млн. лв. от нашия джоб.











Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и