Свързани новини

10.10.2018 17:20

43,2 млн. от джоба ни за Г. Гергов и за преврат в БСП даде кабинетът

Видян 9653 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


    Правителството отпусна 43,2 милиона лева от бюджета, с които община Варна да закупи терена в центъра на града известен като "Дупката", реши кабинетът Борисов 3. Няма и 3-те декара са собственост на бизнесмена Георги Гергов. Цената е баснословна – 14 819,90 лв. на квадратен метър, в пъти повече от първоначалните оценки на институциите.
Според политиците парите от джоба на данъкоплатците са поредната услуга от властта към олигарха свиневъд, за да се опита да свали Корнелия Нинова чрез преврат в БСП. Предишния път, между двата тура на президентските избори през есента на 2016 г., той получи близо 62 млн.лв. от правителствената банка при предишното й ръководство, като съдлъжник му е...Министерството на икономиката при Лукарски... с уникално в юридическата практика гласуване постфактум.
Интересно е, че Община Варна тогава дори не е информирана, а и тя се явява съдлъжник на свиневъда, като акционер в Пловдивския панаир. Още по-интересно е дали „Дупката”, в която сега наливат 43,2 млн. от парите ни – по над 20 лева от работещ и плащащ данъци българин, не е заложена като актив по този кредит, което едно разследване например на Антикорупция би следвало да изясни.

    Защо ли?
Общо харизаните на Гергов 105 млн. лв. са колкото парите за инвалиди, които държавата твърди, че няма, или повече Коледните и Великденските бонуси за пенсионерите, взети заедно.
Отпускането на транша, сигурно случайно, съвпада с „бунта” срещу младия и.д. главен редактор на в.Дума на 50 стари партийци, начело с вече 70-годишния Георги Пирински, чиято кариера в БКП започна като зам.-министър на 32 г. през 1980 г, а основният му актив е качеството зет на шефа на прислугата на Тодор Живков – УБО. В момента отдавна преминалият пенсионна възраст кадър е евродепутат с петцифрен месечен доход.
Преди дни варненските общинари гласуваха общината да придобие дружеството ЦУМ-Варна, чийто актив е въпросният терен от 2915 квадратни метра.
„Дупката” сега се използва за платен паркинг.
Все още не е ясно какво точно ще прави община Варна с въпросния златен терен.




















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 leman 30.06.2019 14:08

    Не мога да разбера, защо се вълнувате от една дупка.Бойко е елементарен комунист.Когато му запари под краката винаги търси предателите и след употреба ги отстранява.Така ще стане и с Гергов, и с Пирински,и С Цветанов, и с Цецка.Виждате ли на запад как се подиграват дори с осанката му.В неговия кабинет няма читави българи.Неговите приятели чакат срива му.

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци