Свързани новини

21.09.2018 17:00

Нинова: Законите за хората с увреждания трябва да вървят с финансиране

Видян 1206 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Законите, които касаят хората с увреждания и предстои да бъдат приети, трябва да вървят с предвидено финансиране за догодина. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с майките на деца с увреждания при палатковия лагер пред Народното събрание, предаде Фокус.

„От името на колегите от БСП искам да ви насърча да не се отказвате, защото исканията ви са напълно основателни. Знаете, че ви подкрепяме от първи ден до сега и занапред ще бъде така. През юли внесохме в деловодството Закона за личната помощ и се радвам, че скоро ще бъде гледан. Но се обръщам към колегите от другите парламентарни партии, че когато става въпрос за хора с увреждания, за слаби хора и за деца, не бива да се делим на партии и на партийни интереси“, каза oще Нинова и посочи, че по отношението към тези хора се разбира дали едно общество е цивилизовано.



„Искам да изкажа и един мой страх, че заради това забавяне може да стартира и да приключи бюджетната процедура за догодина преди да са приети законите. Затова моля да обединим усилията си пред управляващите и да побързаме, така че законите, които касаят проблемите на хората с увреждания, да вървят с някакво предвиждане за финансиране за догодина. Няма да стане отведнъж и за една година, а стъпка по стъпка. Но ако приемем закони, за които не е предвиден финансов ресурс за догодина, е просто имитация на работа. Обръщам се към управляващите – не така, не по този ред“, коментира Нинова. По думите ѝ всичко трябва да е заедно, за да може да има резултати. Тя увери протестиращите майки, че имат подкрепата на БСП в пленарната зала.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби