Свързани новини

20.08.2018 16:42

Ат. Атанасов: Аферата Олимпик създаде риск за националната сигурност

Видян 1390 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кабинетът поиска оставката на Агайн с цел да прикрие своята неспособност да изпълнява задълженията си по член 105 алинея 2 от Конституцията на страната. Това каза в интервю за предаването "12+3" по програма "Хоризонт" Атанас Атанасов, съпредседател на партия "Демократична България“:


"Аферата "Олимпик“ създаде риск за националната сигурност на държавата във финансовата област. Съгласно посочения текст от Конституцията, Министерският съвет осигурява обществен ред и национални сигурност. Следенето на проявленията на някои от рисковете за националната сигурност е законова задача на специализираните органи на изпълнителната власт и това е уредено във всеки един от законите за тези органи, където, освен всичко друго, е посочено, че това са органите на изпълнителната власт. Създаването на рискове за националната сигурност трябва да се наблюдава от правителството. Това пише в Конституцията и затова са създадени толкова много специализирани органи".


Атанасов добави, че много отдавна в застрахователните страни битува мнението, че "Олимпик“ е поставено лице на българската "Бул Инс“:


"Кой трябваше да събере тази информация и кой трябваше да предприеме действия да се пресече дейността на тази измама? Българските оперативни служби осъществяват международно сътрудничество с други специализирани органи от страни-членки на ЕС и НАТО. След като е имало толкова много обилна публична информация, че се готви някаква измама, трябваше да се направи нещо. В тази връзка трябва да мислим институционално".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Може би ще ви се наложи да поработите допълнително

Може би ще ви се наложи да поработите допълнително. Във