Свързани новини

20.08.2018 17:00

Ердоган: Манипулациите срещу Турция са обречени на провал

Видян 1480 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Силите, разчитащи, че ще успеят да разрушат Турция чрез манипулации на валутния пазар, много скоро ще осъзнаят, че плановете им са обречени на провал, се казва в обръщението на турския президент Реджеп Таийп Ердоган към народа по повод празника Курбан Байрам, предава Анадолската агенция.


Държавният глава подчерта, че атаките срещу турската икономика са толкова опасни, колкото и посегателствата срещу религиозните традиции и държавността на Турция.


„Опитват се да поставят Турция на колене и да я принудят да действа по чужди нареждания“, се казва по-нататък в обръщението.


В посланието се напомня, че скоро след Курбан Байрам турският народ ще отбележи 947-ата годишнина от победата в битката при Манцикерт през 1071 година. „От времената на победата на армията на турците-селджуци над Византийската империя, турският народ неедонкратно се е сблъсквал с предизвикателства и заплахи, но е успял да ги преодолее. Всяка нова атака срещу културата и държавността на Турция по същия начин ще бъде решително пресечена“, гласи посланието, предаде Фокус.


Акцентира се вниманието към предвидените тържества на 30 август във връзка с Деня на победата в Турция.


„В хода на осуетяването на опита за преврат на 15 юли 2016 година жителите на Турция демонстрираха решимост да защитят с цената на живота си хилядолетното наследство. Срещу Турция бяха използвани терористични организации и криминални структури, проникнали в държавните органи, а сега използват атаки на валутните пазари. Но всички тези нападения са обречени на провал. Главното е единството и сплотеността на Турция“, се отбелязва в документа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева