Свързани новини

22.07.2018 19:57

Умъртвиха стадото на баба Дора от Шарково

Видян 1607 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Евтаназията в Шарково вече е приключила. Умъртвени са били и последните три стада, сред които това на баба Дора от около 150 животни. Това потвърди пред Канал 3 министърът на земеделието Румен Порожанов.


„Районите трябва да бъдат обеззаразени и ще пристъпим към цялостно почистване на техните обори. Двама са докторите, които имат право да слагат тези инжекции с евтаназин. Процесът беше възпрепятстван от миналата неделя“, каза земеделският министър.


 Тази сутрин село Шарково беше отцепено. Блокадата започна от ранни зори. Полицаите изпълняваха заповед на Агенцията по храните, която забранява достъпа до Шарково в радиус от 3 километра.


Няколко часа по-късно стадото на баба Дора беше умъртвено. Още на 10 юли Агенцията по храните издаде заповед за евтаназията, която беше извършена едва днес. 


Преди няколко дни земеделският министър обяви публично, че в стадото й има положителни проби за болестта чума, след което се отметна от думите си и призна, че няма болни животни. Втора проба за наличието на чума в стадото така и не беше взета и козите бяха умъртвени без доказателства за наличието на зараза.


Тази сутрин хората, които защитаваха животните ѝ, бяха изведени от полицията, се опасяваха от подобни действия на ветеринарните власти, съобщи бТВ.


Около обед при демонстрантите се появи Миглена Дерменджева, известна защитничка на животни. Тя настоя да премине кордона, представяйки регистрацията на неправителствената си организация. Пререканията с полицията завършиха с ареста ѝ.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Може би ще ви се наложи да поработите допълнително

Може би ще ви се наложи да поработите допълнително. Във