Свързани новини

27.06.2018 12:23

Втора японска принцеса иска обикновен мъж за съпруг

Видян 2025 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Аико стана втората японска принцеса само за 2 години, която обяви, че иска обикновен мъж да стане неин съпруг, предаде CNN. Това ще я принуди да се откаже от царския си статус, но ще получи бонус в размер на 1 милион долара. Аико, третата и най-младата дъщеря на покойния принц Такамадо, братовчед на император Акихито, ще се ожени за Кей Мория, 32-годишен служител на корабната компания NYK Line. Двамата се запознали преди по-малко от година, официално ще отбележат годежа си на 12 август и ще се оженят в храма Мейджи в Токио на 29 октомври.


Принцесата, която има магистърска степен по социални грижи, познава родителите на Кей от работата си в местна НПО.  Двойката открива, че имат много общи неща, не само страстта си към глобалното благосъстояние. И двамата се наслаждават на ски, книги и пътувания.


Аико не е първата принцеса в своето поколение, която планира да напусне кралското семейство. Миналия май, втората й братовчедка и най-голямата внучка на императора, принцеса Мако, съобщиха, че планира да се ожени за Кей Комуро, който работи в адвокатска фирма. Въпреки това двамата отложи брака си през февруари, заявявайки, че все още не са готови за брак.


Аико не е пряк потомък на император Акихито, който възнамерява да абдикира през 2019 г., така че не привлича същото внимание като принцеса Мако. Ангажираността й обаче ще повдигне въпроси за бъдещето на най-старата наследствена монархия в света. Въпреки дебата за въвеждане на законодателство, което да позволи на жените да се изкачат на трона, раждането на принц Хисахито през 2006 г. - първият мъж, наследник на семейството на империята от 40 години - сложи край на тази дискусия.


Ако принцесите Мако и Айко се оженят за обикновени хора, броят на членовете на императорското семейство ще падне до 17, като увеличи тежестта на царските задължения върху останалите. Резолюция, добавена към законопроекта за абдикиране на Императора миналия юни, призова правителството да започне да обсъжда въпроси, свързани с наследяването, включително възможността принцеси да създават нови клонове на семейството, след като се оженят за обикновени хора, позволявайки на новите членове да поемат задълженията на имперското семейство. Сватбата на принцесата би могла да ускори призивите за това обсъждане.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева