Свързани новини

06.06.2018 14:24

Тръгва голямата кражба на Летище София

Видян 11435 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нобел за математика на решилия следното уравнение: как Летище София печели 19,8 млн.лв. през 2008 г. при 3 милиона пътници и губи 13,3 млн. лв. при 6 милиона сега?! Немаловажен факт е, че базата и персоналът са същите, докато таксите – основният приход, даже са увеличени  и като единична цена при удвоения трафик. А в България корупция няма!


На този фон тихомълком тръгва процедурата за новата концесия на Летище София, както депутат извън ГЕРБ и БСП информира 19 минути. Тя трябваше да е приключила още при Борисов 1 и особено при Борисов 2, но споменатите правителства приключиха преди нея. Да видим Борисов 3.


Официалното обяснение за последното забавяне е конкурсът за Летище Белград, като се забравя, че миналата година нашето Министерство на транспорта се занимаваше и с Летище Пловдив, което бе дадено...


Но Белград е интересен пример. Летище, което обработва милион пътници или 16% по-малък поток от София, извоюва цена 501 млн. евро или 1 млрд.лева и гарантирани инвестиции от 732 млн.евро или близо 1,5 млрд.лв. Инвеститорът е първокласен – френският специализиран в бранша гигант Винси. Общият ефект е 2,5 млрд.лв.


Въпреки, че 2 поредни години е аерогарата с най-голям ръст в цяла Европа, Летище София непрекъснато намалява летвата за своята концесия и тя падна до 550 млн.лв. плюс обещание за инвестиции от нищожните за подобен обект 306 млн. лв. Общият ефект е 856 млн.лв. 3 ПЪТИ ПО-МАЛКО ОТ ТОВА, КОЕТО СЪРБИТЕ ВЕЧЕ ВЗЕХА ПРЕДИ КОЛЕДА ЗА СВОЕТО ЗНАЧИТЕЛНО ПО-СКРОМНО ЛЕТИЩЕ.


В България няма корупция!


Темата е важна и заради факта, че летището в столицата на председателството на ЕС е обект номер 1 на националната ни сигурност, както и част от европейската, ала се очертава то да бъде взето от Турция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 30.06.2019 14:08

    това правителство е продажно и са милиардери на власт....-да му мислят в бъдеще....

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Няма по голям крадец от цигането от Плевен...мръсника московски! ако може и жена си би продал за пари!

  • 001 Бонд Джеймс 30.06.2019 14:08

    Нищо, ама НИЩО не трябва да бъде давано у нас на концесия! Всичко досегашни - на съд, барабар с "отдалите ги" "корифеи на икономиката"! Самата дума "концесия" се превърна в едно от най-нецензурните понятия по нашите ширини... Срам!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Чудесен ден за разширяване по всички фронтове

Чудесен ден за разширяване по всички фронтове.