Свързани новини

13.03.2018 11:03

Илон Мъск: Изкуственият интелект е по-опасен от ядреното оръжие

Видян 3177 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изкуственият интелект е по-опасен от ядреното оръжие, смята милиардерът Илон Мъск, който иска да колонизира Марс. На фестивала SXSW в Остин, Тексас, Мъск подчерта, че две неща най-много го тревожат в живота - производствени трудности с електрическия автомобил Tesla Model 3 и опасностите от AI.


Милиардерът даде за пример Google AlphaGo, софтуер, задвижван от AI, който може да играе древната китайска игра на борда Go, като доказателство за напредъка на машината. В началото на 2017 г. AlphaGo постигна решаваща победа над играч номер едно на Go, най-претенциозната стратегическа игра в света. Той изрази необходимостта от регулиране на развитието на изкуствения интелект, за да се гарантира безопасността на човечеството, но не посочи кой трябва да го регулира.


Мъска има резервен план в случай, че на ядрената война или на AI, изтриващо човешката раса. Все още трябва да се види точно как хипотетичните колонисти от Марс ще оцелеят в продължение на месеци или години, но основателят на SpaceX иска да постави 1 милион души на планетата, в рамките на план Б.


Мъск също предсказа, че напредъкът в AI ще позволи на самоуправляващите се автомобили да се справят с "всички режими на шофиране" до края на 2019 г. По думите му Autopilot 2.0 на Tesla ще бъде до 200% по-безопасен от това да управлява човек в рамките на две години. "Шофьорите ще могат да спят на волана някой ден", посочи той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец