13.01.2017 10:20

Кои професии ще бъдат заменени от роботи

Видян 1896 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Все повече дейности се доверяват на кибертехнологиите. Ръкавиците-скенери, цифровите очила, екзоскелетът - това вече не е научна фантастика, а реалност. Според прогнозите на консултантската компания A.T. Kearney след около 20 години някои работни места, на които днес работят хора, ще се поемат от роботи. Ето кои са те:


9. Заварчици - роботизираната техника се внедрява и в металообработващата индустрия. Умните системи ще избавят хората от опасния и тежък труд. 10. Счетоводители - те заемат последното място в класацията на професиите, които ще бъдат автоматизирани.


8. Складови работници - решението на логистичните задачи също ще бъде поверено на машини.


7. Банковите служители - в тази сфера също са заети много хора, достатъчно е да се разходим по булевардите на големите градове и да видим колко банкови клонове и офиси има. Милиони хора ще трябва да си търсят нова работа, защото всяка валутна операция може да бъде изпълнена от робот.


6. Пощальони - през 2013 г. концернът "Дойче Пост" за пръв път обяви, че писмата в труднодостъпните райони могат да бъдат доставени с помощта на мини-вертолети "Пакеткоптер". Не е изключено в близко бъдеще те напълно да заменят пощальоните и пощенските куриери. Само в Германия в тази сфера работят около 700 000 души.


5. Икономисти - решаването на сложните икономически изчисления също ще бъдат поверени на роботите.


4. Келнерите - в някои ресторанти в Китай обслужващият персонал е съставен от роботи. Те приемат поръчките, сервират ви храната и ви правят сметката. Машините работят 7 часа, без да им паднат батериите.


3. Продавачи - в супермаркетите в големите западноевропейски държави все по-често можем да видим каси за самообслужване, които постепенно изтласкват касиерите. Клиентите сами могат да сканират баркодовете на стоките, да си претеглят плодове или зеленчуци, а след това да платят кеш или с карта.


2. Кулинари - роботите-готвачи едва ли ще могат да претендират за звезда Мишлен, но със сигурност ще се справят с всяка монотонна работа на кухнята.


1. Секретари - почти няма голяма фирма, в която да не ги срещнем. Най-вероятно през следващите 20 години в индустриално развитите държави 70% от секретарите и деловодителите ще бъдат заменени от машини, пише Бгнес.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец