12.12.2010 14:54

ФИАТ и “Крайслер” ще правят джипове

Видян 4713 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ФИАТ и Крайслер създадоха съвместна компания, която ще произвежда високопроходими автомобили с марката Джип и Алфа Ромео в завода Мирафиори в Торино.


Новите модели ще използват платформата на американската компания и ще излязат на пазара в четвъртото тримесечие на 2012 г. Съвместните планове отхвърлят възможността ФИАТ да продаде на Фолксваген Алфа Ромео.


Най-големият италиански автопроизводител ще инвестира 20 млрд. евро в своите заводи до 2014 г., за да подобри качеството и създаде нови модели.


Миналата година ФИАТ купи 20% от фалиралия Крайслер, като пое неговото оперативно управление и има възможност да увеличи дела си над 51%. Плановете на италианската компания са да вземе 35% от компанията до края на 2011 г. и да пусне акциите му на Нюйоркската фондова борса.


За да получи необходимите средства за увеличение на капитала си в Крайслер, ФИАТ може да продаде 40% от акциите на легендарната си автомарка Ферари, както и да изтъргува бизнеса си за авточасти и консумативи Маньети Марели.


Вчера акциите на ФИАТ поевтиняха с 4% на Миланската борса, като се продаваха за 13,02 евро. От началото на годината книжата са поскъпнали с 27%.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци