30.05.2016 13:29

Постановката Мъртвешки танц празнува 100-но представление

Видян 1306 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Постановката „Мъртвешки танц“ по текст на  шведския драматург и писател Юхан Аугуст Стриндберг се играе днес за 100-ен път на сцената на Театрална работилница „Сфумато“. Постановката и адаптацията е на режисьора Маргарита Младенова.


За тези сред ценителите на театралното изкуство, които все още не са успели да видят представлението, могат да му се насладят днес от 19.00 в ТР „Сфумато“.


   На сцената в ролите на съпрузи великолепно си партнират Владимир Пенев и Светлана Янчева. Военният математик Едгар (Владимир Пенев) и съпругата му Алис, бивша актриса (Светлана Янчева), са се вкопчили в смъртната хватка на любовта-омраза. Адът им продължава вече 25 години, предстои да отпразнуват сребърната си сватба. В спектакъла, който започва и завършва в брачното ложе, в полумрака на сцената - а на моменти и в пълна тъмнина, зад тюлена черна завеса, героите воюват с хапливи саркастични реплики, обвинения, лъжи, заплахи, интриги.


 


Постановката е отличена с награди “Аскеер 2007” за водеща мъжка роля на Владимир Пенев, за водеща женска роля на Светлана Янчева, за костюмография на Даниела Олег Ляхова. Има номинации за “Аскеер 2007” за най-добро представление и за “Икар 2008” за главна женска роля на Светлана Янчева. Печели “Икар 2008” за главна мъжка роля на Владимир Пенев; награда от МФ на малките театрални форми, Риека, Хърватия 2001 г. за главна мъжка роля на Владимир Пенев; награда от МФ на малките театрални форми, Риека, Хърватия 2001 г за поддържаща мъжка роля на Цветан Алексиев; награда от МФ на малките театрални форми, Риека, Хърватия 2001 г за оригинална музика на Асен Аврамов; награда от Зимния театрален фестивал "Сцена, палитра, слово", Пловдив 2016 г. за най добър спектакъл; награда от Зимния театрален фестивал "Сцена, палитра, слово", Пловдив 2016 г. за женска роля на Светлана Янчева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв