02.09.2015 15:23

Нов маршрут проследява горските прилепи в Странджа

Видян 2998 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прилепите не обитават единствено пещерите. За съществена част от тях най-важното местообитание са всъщност горите. Доказва го нов маршрут "Прилепи в гората" в природен парк "Странджа", който беше открит в края на миналата седмица, съобщава Дневник.

Най-новият интерпретативен маршрут в парка отвежда посетителите в непознатия свят на летящите бозайници. От всички 33 вида прилепи в България 10 се отнасят към категорията "горски" и някои от тях могат да бъдат срещнати в Странджа по всяко време на годината, извън сезона на зимния им сън (хибернацията), разказват от дирекцията на парка.


Маршрутът е с изходна точка Малко Търново. В продължение на 5.5 км пътеката се изкачва и спуска сред стари гори с денивелация 120 м. По него са изградени общо девет информационни точки, които запознават почитателите на дивата природа с тайнствения живот на прилепите. Подобно на мишките и останалите гризачи, прилепите също са бозайници (раждат своите малки и ги хранят с мляко), но са включени в отделна група – разред "Ръкокрили".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.