22.12.2008 16:51

Момичетата на кмета 1: Мария Бояджийска - Зелената

Видян 12094 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 3.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има момичета на Бонд, а има и момичета на кмета!
Понеже във вчерашния брой стана въпрос за проспиването на “маловажния” проблем с боклука, решихме да започнем с Мария Бояджийска, заместник – кмет “Зелена система, екология и земеползване”.
“Че е зелена, зелена е”, казваха старите общинари, когато 29-годишното момиче зае отговорния пост през 2006 г. Шегуваха се от една страна с миналото й в екоминистерството, а от друга – с нейната възраст.
В кулоарите на кметството се говори, че мъжът на дамата май бил гербаджия. Така експертката по “Предотвратяване на промишленото замърсяване” при министрите Долорес Арсенова и Джевдет Чакъров се преквалифицирала от обикновена чиновничка  в замка на Бойко.
Не че има някакви заслуги към екологията – не сме видели да е предотвратено промишленото замърсяване – погледнете само Кремиковци.
Тя дойде на мястото на Милор Михайлов – съгражданин на кмета от Банкя, понеже нямало кой друг да вземат за стола му.
“Кметът не ми обясни защо ми подписва оставката”, обясни тогава Милор. По подобен начин се разделиха с постовете си бившият фаворит на генерала още от МВР Гален Ганчев и донеогтдавнашният му зам. по транспорта Велизар Стоилов. Повече от година в екипа на Борисов (кметството бе мажоритарен акционер в Топлофикация) беше и съденият днес Валентин Димитров. По-известен е с прякора си Топлото.
Основните задачи на Бояджийска бяха да реализира предизборното обещание на Борисов от 2005 г. София да се сдобие със завод за боклук. И да изгони междувременно старите концесионери по чистотата. Тя не е изпълнила нито едно от двете. Говори се, че генералът би я махнал, ала нямал кого да назначи на нейно място.
Какво прави Бояджийска, когато не може да реши някакъв проблем, а това й се случва непрекъснато, включително на последната общинска сесия? Прибягвала до любимата женска тактика – започвала да ридае или направо да плаче, ако се вярва на нейни подопечни. Дали наистина е така, не се наемаме да отсечем. Но се чудим, ако дамата толкова се натъжава от неблагодарната работа в общината, защо не вземе да напусне. Така може пък и да се отпушат проблемите с боклука, обезлесяването, бездомните кучета и всичко останало, което две години не й стигнаха да реши, а новата 2009 г. едва ли ще промени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец