24.11.2008 17:20

И през зимата можем да топим килограми

Видян 1973 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

И през зимата може да се отслабне и то благодарение на студа, снега и чистия въздух. Резултатът е свежест и завидна руменина – свидетелство за отлично здраве.  Ако сте свикнали независимо от сезона редовно да се потите в залата за фитнес, опитайте се поне през почивните дни да излизате и да спортувате на открито.
Специалистите предлагат 8 начина за изгаряне на калории през зимата.
Един ден в планината може да ви коства 349 ккал. По време на продължителните изкачвания и преходи сърцето работи активно. Освен това се тренира и друго особено важното физическо качество – издръжливостта.
Ако не сте планинар, посегнете към кънките, с които ще стопите 258 ккал. Времето на пързалката е отличен начин за разтоварване и отслабване.  По време на пързалянето участват най-вече мускулите на бедрата и седалищните части. Този спорт е особено полезен за тези, които имат проблеми с ханша и бедрата.
Другият вариант са ските, с които може да се раделите с 253 ккал. Те тренират добре самодисциплината и възпитават. Освен това се разделяте с депресията,  агресивността, лошото настроение.
Другият вариант е Сноуборд, който ще ви смъкне 222 ккал. Това е  невероятно динамичен и ободряващ спорт е много полезен най-вече за краката и мускулатурата на корема и гърба.
Ако не сте спортна натура шансът ви е в чистенето на сняг, което пак ще ви коства 222 ккал. 
Със същото количество калории можете да се разделите като сечете дърва за камината - 222 ккал. Може и да не е сред най-популярните занимания в днешно време, но пък е достойна алтернатива на аеробиката и вдигането на щанги. Организмът ви ще изпита не по-малко натоварване, отколкото в спортната зала.
Друго, не по-малко приятно занимание са игрите в снега наравно с децата - 200 ккал.
Дори децата в двора или парка могат да ви осигурят пълноценна тренировка за всички групи мускули. Бягайте, скачайте, играйте на снежни топки, спускайте са по пързалката. Стресът и излишните килограми сякаш сами ще си отидат.
Има и още един вариант - разходката в парка, която може да ви изпие неусетно 190 ккал.
Ходенето е един от най-достъпните и едновременно с това ефективни начини за поддържане на физическата кондиция, който задейства всички групи мускули. За по-голяма ефективност удължете времето за разходка до 40-60 минути, като променяте скоростта на ходене –например 10 минути ходене в средно темпо и 10 – в бързо.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей