Свързани новини

23.04.2013 13:25

Откриват изложба на човешки вътрешности

Видян 2797 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Уникалната образователна изложба "Човешкото тяло - разкрито и реално" отваря вратите си за посетители в ЦУМ (3 етаж) на 25 април.  Тя е създадена от американската компания Premier Exhibitions, водещ организатор на изложби, свързани с човешката анатомия.


Образователната изложба Bodies Revealed е създадена с единствената цел да подпомогне изучаването на човешкото тяло без да е необходимо медицинско образование. Някой от експонатите в изложбата са реални и показват без никаква визуална намеса истинската същност на частите на човешкото тяло.


Тя е посетена от над 30 милиона души в цял свят. За първи път е показана във Флорида през 2005 г. Гостувала е в почти всички големи градове в Европа, Северна и Южна Америка.


„Човешкото тяло – разкрито и реално" ще бъде открита за посетители на 25 април (до септември месец), всеки делничен ден и събота от 10 до 20 ч. и между 11 и 19 ч. в неделя. Билети могат да се закупят на касите на изложбата в ЦУМ, ет. 3.


Най-доброто лекарство против всички болести е редовната грижа за нашия най-верен другар и спътник в живота. За да разбираме нашето тяло, трябва да го изучаваме постоянно. За тази цел вече не е необходимо и да имаме медицинско образование, защото изложбата "Човешкото тяло - разкрито и реално" е създадена с една единствена цел – да ни помогне да научим повече. Всички експонати в изложбата са впечатляващо реални и показват без никаква визуална намеса истинската същност на частите на тялото. Моделите са изложени така, че да могат да бъдат разгледани от всички страни много детайлно, защото най-добре се учим, когато гледаме.


Изложбата "Човешкото тяло - разкрито и реално" разкрива един друг поглед върху нашето тяло. Посетителите могат да се запознаят с мускулната, скелетната, храносмилателната, репродуктивната, дихателната, отделителната и кръвоносната системи, както и с кожата, жлезите, ноктите и косата на Човека.


Изучаването на човешката анатомия винаги е работела на един основен принцип: „Да видиш значи да научиш“. Този принцип позволява на египтяните, гърците и римляните да напредват много в изучаването и разбирането на човешкия организъм. Публичните дисекции по време на Ренесанса допълнително развиват разбирането за човека и полагат основите на модерната медицина.


Следвайки принципът „Да видиш, значи да научиш“, изложбата “Човешкото тяло - разкрито и реално“ показва истински части от човешкото тяло. То е много по-сложно от всички компютри и различни технологични „джаджи“, които ни заобикалят.


Много от нас не са наясно какво се „крие“ под кожата ни. Как функционира организмът ни, от какво се нуждае, за да оцелее. Не знаем и какво може да ни навреди и как да се възстановим от него.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион