Свързани новини

30.01.2013 14:34

Първият фестивал на ледените фигури у нас се провежда пред VIVACOM Art Hall

Видян 1375 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В последния ден на януари от 16 часа пред VIVACOM Art Hall ще бъде открит първият ежегоден фестивал на ледените фигури в България Sofia Ice Fest. В продължение на 7 дни пред Телефонната палата ще бъдат разположени кристални ледени скулптури, леден бар, иглу и други интерактивни инсталации от лед. В центъра на фестивала ще е леденият бар на Absolut, а една от специалните атракции – двуметровата скулптура, символизираща бъдещето на комуникациите. Скулптори на леда са световно признатите артисти в тази област Руслан Коровков (Русия) и Ирина Тафлевская (Украйна).


Sofia Ice Fest 2013 ще покаже на българската публика красотата и възможностите на художествената обработка на лед в цялата им светлина и по време на целия процес на работа с лед. Освен уникалните кристални фигури, ще има демонстрации на живо – работа с еднометрови ледени блокове и интерактивни инсталации за снимка за спомен.


За всеки ден от 31.01 до 6.02 са планирани различни атракции, светлинно шоу върху леда и илюминации. За децата ще се организират снежни игри с различни награди, зимни приказки в иглу, интерактивен кът на тема „Климатичните промени и ледената шапка на Земята”, детски работилници и др. Всяка вечер от 19 часа започват и парти на ABSOLUT ICEBAR SOFIA с DJ-ите IHOU, Bel, Shaker Maker и други.


Фестивалът се организира от Пазар за изкуство и култура Human Thinks – организация на артисти от различни сфери, имащи за цел да променят градската среда и да стимулират творческия заряд у всеки човек, в партньорство с пространството за култура и изкуство VIVACOM Art Hall. Това е първото издание на събитието за България, което има амбицията да се превърне в ежегоден фестивал.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева