Свързани новини

17.09.2012 11:41

Domaine Peshtera е международно Златно вино

Видян 2007 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кой каза, че българските вина не могат да се мерят с немските, френските и чилийските гроздови еликсири?! Над 300 международни винени експерти от 46 страни биха ви казали: зарежете предразсъдъците и погледнете фактите. Само преди дни наложени български вина спечелиха златни и сребърни медали от най-престижния международен конкурс Mundus Vini, при това в конкуренция с хиляди от стотици страни по свят. 


За Златно вино в конкурса Mundus Vini 2012 бе обявено Domaine Peshtera от сорта мерло, реколта 2011 г. Не се чудете, а отидете и си го купете, и опитайте сами. Това е 10-ата награда за това вино и то само 10 месеца, след пускането му на пазара. Това бързо го направи абсолютен фаворит за любителите на вината, а още по-хубавото е, че е на изключително достъпна цена и може да бъде намерено навсякъде!


Щастливата новина долетя чак от Германия, от градчето Нойщат ан дер Вайнщрасе, където се проведе престижният винен конкурс. Никак не е случайно, че в превод името на екзотичното градче означава Новият град на пътя на виното – път, по който преди няколко месеца поеха над 6000 гроздови еликсири от различни страни, кой от кой по-достойни и с по-доказано качество. Но наградите за България не приключиха с това звание. Сребърни доспехи донесе надпреварата и на сорта Шардоне 2011 отново на марката Domaine Peshtera.


Така Domaine Peshtera само за по-малко от година прибави в портфолиото си награди от най-реномираните международни дегустации и световни конкурси, сред които са парижкият Vinalies Internationales, лондонските International Wine Challenge и Decanter World Wine Awards (DWWA), американските San Fancisco International Wine Competition и Finger Lakes International Wine Competition и ред други.


И за тези, които все още се съмняват, нека да добавим, че журито в конкурса Mundus Vini 2012 е наброявало повече от 300 души - енолози, анализатори и търговци на вино, сомелиери, ресторантьори и винени журналисти. Всеки един от тях е опитвал вината на „сляпо“ и е оценявал участниците в  конкурса по 19 различни критерия, 11 от които се съсредоточават върху аромата на еликсира. Нашите вина са се харесали от експертите с изявените аромати на червена боровинка и зряла череша, характерни за сорта мерло.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,