Свързани новини

10.11.2008 19:17

Олигарсите: Илия Павлов бил американец

Видян 4581 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сензационната книга на Миша Глени – Мак Мафия разкрива нова факти за живота на Илия Павлов. От нея става ясно, че той е бил американски гражданин, подобно на жена си. Животът на „Кремиковци“ е бил поддържан изкуствено за да обслужва холдингови структури, а междувременно югославското военно разузнаване е проникнало в „Мултигруп“.
Най-озадачаващо бе отсъствието на американския посланик в България, Джим Пардю. Посолството беше извършено спешно разследване седмица по-рано, на 7 март, когато един единствен куршум от снайперист беше пронизал Илия Павлов в осем без четвърт вечерта, докато разговарял по мобилния си телефон пред централния офис на своята мегакорпорация „Мултигруп“. Смъртта на такъв известен и богат американски гражданин в чужбина би трябвало естествено да създаде сериозна загриженост у Съседните щати и техните представителства.
Павлов никога не би успял да достигне до Белия дом, защото не е роден в Америка. Но въпреки това беше горд воин от мощната армия на натурализираната имиграция в САЩ. Единственият любопитен факт около аспирациите на Павлов за емириканско гражданство бе и, че двама поредни посланици на САЩ в София енергично ги отхвърлиха. Двамата дипломати направиха лични изложения във Вашинтонг в опит да предотвратят влизането му в страната, да не говорим за получаването на американско гражданство от негова страна. Но и Павлов имаше своите поддръжници в Съединените щати. Въпреки разследването на ФБР относно отминалата му дейност, без да споменаваме и повишените изисквания за сигурност след 11 септември, той получи американския си паспорт.
Правителството, оглавено от Луканов, продължаваше да дава субсидии на компанията в течение на много години „Предприятията не рухваха веднага“ – казваше Емил Кюлев, един от най-богатите банкери в България поне до убийството му през октомври 2005 г. Очаквате една коза на кука и я порязвате по крака, така тя ще издъхне много бавно с изтичане на кръвта от тялото й, капка по капка. „Кремиковци“ агонизираше в течение на години. Павлов и приятелите му създадоха такива холдинги в буквално всички отрасли на българската икономика – селско стопанство, транспорт, промишленост, енергетика, който и сектор да се сетите. Холдингите бяха паралелни на местните клонове на „Подкрепа“. Където имаше „Подкрепа“, Илия създаваше холдингова компания.
Югославското военно разузнаване бе наредило на същия този човек да проникне в „Мултигруп“,  мегакомпанията на Илия Павлов в България, и агентът твърде бързо става член на борда й. В Източна Европа КОС нямаше съперник – фактът, че бяха проникнали в новите криминализирани структури на съседна страна като България още през 1990 г., бе ясна демонстрация на силата на обсега му.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.