Ремонт, огласен от районния кмет, ни подсети за ул. Трудолюбие - безспорно един от шедьоврите в наименоването на софийски пътни артерии от общинския гений кръстител. Тя води началото си от ул. Гео Милев в едноименния квартал. За да свърши безславно като глуха в ул. Бетовен, която по ирония отново на общинския гений - кръстител, също е глуха. Досущ като композитора

Свързани новини

20.07.2023 16:25

Ул. Трудолюбие свършва с глухата ул. Бетовен

Видян 1024 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ремонт, огласен от районния кмет, ни подсети за ул. Трудолюбие - безспорно един от шедьоврите в наименоването на софийски пътни артерии от общинския гений кръстител. Тя води началото си от ул. Гео Милев в едноименния квартал. За да свърши безславно като глуха в ул. Бетовен, която по ирония отново на общинския гений - кръстител, също е глуха. Досущ като композитора.

Дали е утеха прекрасното наименование на нейната успоредна, с която "тичат" заедно по хълма нагоре към кварталния парк, защото поне тя е ул. Благородна?

Иначе, встрани от названията, не може да се отрече, че ул. Трудолюбие е от най-зелените в целия ни милионен град и така вече над половин век. Което без проявено истинско трудолюбие - навремето казваха, че то било отличителна черта на българите, с което днес е трудно да се съгласим, няма как да е станало.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби