Свързани новини

23.06.2009 19:19

Олигарсите: КРИБ поиска корпоративен вот за ГЕРБ

Видян 5323 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цяла София вече разправя вица на 19’:


- Как се редят листите на ГЕРБ?


- Мутра – милиционер, мутра милиционер...


И кръгът от експерти на партията вероятно се реди по този начин. Някои от спецовете в генералската орбита пък са на сходния принцип от филма Опасен чар: роднина – милиционер...


На шефа на Конфедерацията на работодателите и индустриалците Иво Прокопиев например батко му по соцвреме е бил офицер от ДС, ако се вярва на американския вестник Вашингтон Таймс. После братко Иво го вкарва в завода Каолин, та да участва в РМД-то, което купува предприятието. Схемата е проста- РМД-то е финансирано от Прокопиева фирма, която преди това е оценила предприятието почти за без пари, както писаха щатските журналисти. Всичко това става по времето на Костов с неговата тотална декомунизация. И с приватизация, която превърна държавна собственост за 25 милиарда в частна срещу 1 милиард. Прокопиев е поредната връзка, която прави актуален клипа: Гласуваш за Бойко, получаваш Костов.


Таткото на батко и братко също е проверен соцкадър. Управлява любимото на Тодор Живков и местния велможа Пенчо Кубадински ловно стопанство Воден – гордостта на УБО, което също е отдел на ДС.


Роднина – милиционер, роднина-милиционер...


Много се смяхме по този повод, когато прочетохме в Прокопиевия вестник Дневник възвание за корпоративен вот в полза на ГЕРБ от името на т.нар. Конфедерация на работодателите и индустриалците. Организацията подписа неотдавна Пакт за стабилност с Бойко Борисов. В писмото на КРИБ се казва:


“Чрез гласуване може да се въздейства върху националната политика и вземането на решения, които засягат бъдещето на страната НИ...В условията на икономическа криза това неотменно право може да се разглежда като морален ангажимент на НОВИЯ БЪЛГАРИН”.


Започваме да тълкуваме този текст с епохална важност за България и за цялото прогресивно човечество отзад - напред.


“Новия българин”  звучи изкуствено. Досега бяхме чували за “новия руснак”. На езика на братушките значението на това словосъчетание е като на нашата дума “мутра”.


Да добавим и още сол в раната.


Красивите фрази на КРИБ не биха били опасни, ако не бяха осъдени от самата бизнес общност: “Европейска практика е да не се подписват съглашения с политически формации. И да няма политическа обвързаност между работодателски организации и партии”. Тази декларация направи пред сайта всекиден шефът на най-авторитетната организация Българска стопанска камара Божидар Данев.


Още по-неприятното е, че бившият директор на бая поразклатеното издателство на Иво Прокопиев, което през последните месеци се занимава със спиране на проекти и съкращения на персонал, е афиширан като експерт и бъдещ депутат или министър от ГЕРБ. Ако владееше качеството експертност, фирмата на Бисер Боев нямаше да е на този хал...


Най-неприятното е, че малцината дейци на корпоративната партия на Прокопиев – т.нар. Зелените, крещяха на пресконференцията на ЛИДЕР срещу някакъв си корпоративен вот.


 “Крадецът вика дръжте крадеца” е пословица, която вероятно трябва да бъде припомняна на някои хора.


Между другото, забавно ще бъде да се погледне какви инжекции от кабинета на Станишев под формата на разяснителни кампании и други е получавало издателството на Прокопиев, както и други фирми от КРИБ. Голям смях ще падне.


А по повод на идеолога на всичките хуморески, за които ви пишем, другаря Иван Кръстев, за чиято професия никак не сме сигурни, май е време онези, които години наред го пускат да бръщолеви щуротии, да си го скрият. Или поне да кажат на чистия като сълза “нов българин”, европеец, мислител и т.н., да вземе да каже на брат си да оправи своите жалки дългове, от които са пропищели хората. 



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате