03.10.2008 11:03

Учениците останаха без закуски

Видян 1945 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На учениците от първи до четвърти клас не им се дават закуски, въпреки че такива им се полагат по закон. Причината е, че кабинетът е отделил за тази учебна година по 32 ст., с които трябва да бъде осигурена полагаемата се за деня храна на всеки ученик. Съдържателите на училищните бюфети и столове обаче категорично заявяват, че не могат да доставят закуска на такава цена. Резултатът е, че в момента в почти всички столични училища безплатната за децата храна не се осигурява.


Миналата учебна година разкладката беше 50 ст. и се осигуряваше от социалните служби по програмата „Кифла и чаша топло мляко“. След промени в програмата, отпуснатата от правителството сума за столицата на практика лишава малчуганите в училищата от дневната им прехрана. Проверка на 19` установи, че повечето столични школа са вдигнали безпомощно ръце и чакат корекция на правителственото решение.


Някои обаче отчаяно търсят изход от безизходната на пръв поглед ситуация. Такъв е случаят с 18-о СОУ „Уилям Гладстон“. Ръководството на школото и собственичката на училищния стол са се договорили малките ученици да получават безплатно вместо закуска по един плод – ябълка, круша или банан. В петък им предлагали топло мляко или айрян по избор.


В провинцията обаче имало райони, където положението било още по-тежко. В Плевен например отпуснатите пари „осигурявали“ безплатна закуска за 26 ст., а в Русе – за 22,5 ст. От МОН все още пазят мълчание по проблема.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и