01/02

Свързани новини

20.05.2019 09:25

Марадона измести Ален Делон, реквием от Алмодовар с Пе и Бандерас

Видян 1717 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Борис Ангелов


Кан.Специален пратеник на 19 минути


Вместо Златната палма на Ален Делон за цялостно творчество да бъде връчена в Гран театр Люмиер, неговите точно 15 минути слава на 72 - ия фестивал в Кан блеснаха в по-скромната зала Дебюси на Кроазет. Повече за церемонията и майсторския клас на великия актьор, който не получи цялото дължимо към него уважение, ще четете в утрешния брой, тъй като церемонията му започна след редакционното приключване на броя. Ако не друго, Делон поне отстъпи голямата зала за филма, посветен и кръстен на друго величество - Диего Марадона. И за това ще четете утре.


Друг класик - Педро Алмодовар показа новия си филм Болка и слава. Той е направен като реквием за него самия. Антонио Бандерас дори в характерната прическа прилича на екрана на великия режисьор, чиято роля - вярно, под друго име, изпълнява.


Филмът е както автобиографичен по смисъл, така и пълен с емоция и мъдрост, без типичните за автора екстравагантности, с елегантно загатване на сексуалността. Пенелопе Крус е прекрасна като майката на режисьора.


Историята започва някак бавно и постепенно своя ритъм и постепенно го ускорява като танц. Той е супер личен, но и общочовешки валиден, супер испански и същевременно ултра европейски. По-добър е от последните му заглавия и е много по-модерен, без да изневерява на оригиналния стил на този неповторим създател на красота. Трябва да  се гледа! Затова не ви го и разказвам подробно.


България изненадващо се оказа фокус, както е кръстена, на филмовата програма за насърчаване на международни продуценти на ФИДЛаб: кино инициативата на Южна Франция: регионите Алп Кот д'Азур и Прованс. Ние сме първата държава, от която канят пет кинаджийки да се учат тук. В групата са шефката на София филм фест Мира Сталева, Веселка Кирякова, Ваня Райнова, Катя Тричкова и Гергана Станкова, а 19 минути се оказа единствената медия от България на тържественото отбелязване на щастливия повод, отбелязан под дъжда на яхтеното пристанище в самото сърце на .


най-престижния фестивален град на света.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.