Свързани новини

28.05.2010 13:48

Йосиф Сърчаджиев: Умирам за този град, а го убиват

Видян 2705 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тъжно ми е, защото умирам за тоя град София. Това беше най-красивият град, а го убиват. Това заяви актьорът Йосиф Сърчаджиев на пресконференция на Инициативния комитет за преустройство на Женския пазар.


Известният български актьор е един от живeeщите в района на пазара. “Пред моята къща е пълно с презервативи. Правят любов пред къщата ми – това не е и любов де”, коментира още той. Сърчаджиев обясни, че дори дъщеря му Ана не смее да идва в квартала му, защото е опасно и за нея, и за нейното дете. “Ужасно е”, каза още актьорът. В подкрепа на инициативния комитет освен него, се обявиха и Ицхак Финци, общинският съветник Вили Лилков, проф. Гаро Мардиросян и др. “Такъв тип престъпност няма никъде София – вероятно само във виетнамските общежития”, коментира Вили Лилков. Той изрази опасения, че ако не започнат спешни действия по преустройство на Женския пазар, обстановката рязко ще се политизира. 2500 подписа са събрани до момента за преустройство на пазара, само от живущи в квартала. Ицхак Финци посочи, че българските евреи вече не искат да ходят там.
Справката на 3-то РПУ показва, че голяма част от живущите в района на пазара нямат адресна регистрация. От 2007 до 2009-а се наблюдава увеличение на джебчийските и взломни кражби от сергии и павильони. Служители на МВР са иззели през миналата година 28765 кутии с цигари без бандерол. За тази година само до 11 май са вече 142 813 кутии. Само за периода от края на 2009-а година до момента са проведени 42 полицейски акции. В резултат са разкрити 28 криминални престъпления, образувани са 9 досъдебни производства и са задържани 31 лица. Вече е изготвен проект за преустройството на пазара, за който се прави инвестиционно финансиране.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови